13.4 C
Deventer
maandag, oktober 18, 2021

Deventenaren starten petitie om fietspad Wellekade in ere te herstellen

Als het aan de inwoners van de Deventer binnenstad ligt, zal het fietspad aan de Wellekade weer achter de stadsmuur te komen te liggen. Om dit te realiseren zijn burgers een petitie gestart om de gemeenteraad dit probleem onder ogen te brengen.

Al sinds de bouw van het filmtheater Mimik aan de Welle, is er felle tegenstand vanuit zowel de fietsers als inwoners van de binnenstad tegen het verplaatsen van het fietspad. Door de werkzaamheden aan het theater, besloot de gemeente Deventer het fietspad aan de andere kant van de stadsmuur te leggen en hiermee volgens de petitiestarters een gevaarlijke situatie te creëren. Ook na de oplevering van het theater bleef het fietspad liggen op haar tijdelijke plek. De desbetreffende wethouder Frits Rorink stelde destijds vast dat er onvoldoende ruimte is tussen de stadsmuur en ingang van Mimik. 

Anderhalf jaar na de oplevering van Mimik zijn de discussies rondom het theater nog steeds niet bedaart. Zeker niet nu buurtbewoners een online petitie zijn gestart om het fietspad weer op haar oude plek te leggen, wat ten koste moet gaan van een stuk terras van het theater. De petitie is binnen 24 uur al 300 keer ondertekend.

Alternatief

Volgens de initiatiefnemers is de oude situatie is een betere, veiliger en goedkopere oplossing dan wat door de gemeente Deventer bedacht is om het terras van de MIMIK met een tijdelijke terrasvergunning alle ruimte te geven en de fietsers/scootmobiels aan hun lot over te laten. Om dit te realiseren komen de initiatiefnemers met het idee om met een groenstrook het terras van het fietsstrook te scheiden. Niet alleen zou dit de veiligheid verhogen maar ook zorgen voor een financieel realistischer plan.

De petitie is hier te vinden.

Update

De petitie is inmiddels meer dan 1100 keer ondertekend.

Milan Keskinhttp://salland1.nl
Journalist van RTV Oost

Als je toch bezig bent!

1 REACTIE

  1. Totale onmacht van de gemeente Deventer om tot besluitvorming en een oplossing te komen. Haal die trieste brokken stadsmuur weg en je heb ruimte genoeg om die kapitale blunder m.b.t. het fietspad te herstellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

812FansLike
1,874VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer