Debatavond in het Holstohus over voorliggend veld, het totaalaanbod van algemene voorzieningen

Op donderdag 2 maart a.s. organiseert de CDA-afdeling Olst-Wijhe, samen met de afdelingen Raalte en Deventer, een debatavond over het behoud en het versterken van het zogenaamde voorliggend veld. Deze bijeenkomst, die wordt gehouden in theaterzaal van het Holstohus in Olst, begint om 20.00 uur en is voor iedereen toegankelijk. Er worden presentaties gegeven door St. Evenmens, Vriendendiensten en Elske van der Mik, kandidaat Statenlid uit Deventer. Tevens zijn de wethoudes Judith Compagner, Gerria Toeter en Ilse Duursma uitgenodigd om mee te praten en te discussiëren.

Het voorliggend veld van de jeugdzorg, WMO en Participatiewet vervult een sleutelrol in de samenleving. Zij zorgt voor een beter welzijn, verbinding en versterking van de samenleving. Het voorliggend veld staat voor het totaal aan algemene voorzieningen dat beschikbaar is in de wijk of gemeente. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan ondersteuning van mantelzorgers, zelfregiecentrum, jongerenwerk of de bibliotheek. Maar ook sport- en/of jeugdverenigingen. Iedereen kan er gebruik van maken, vrijwilligers spelen een belangrijke rol en doel is om langer gezond te leven. Van en voor de samenleving.

Het CDA organiseert het Sociaal Appèl om aandacht te vragen voor de menselijke maat in de samenleving. Voorzitter van het CDA Alfred Jansen “We willen vooral aandacht vragen voor al die mensen die zich belangeloos inzetten. Het is mooi om juist in deze tijd te zien wat mensen voor elkaar en met elkaar kunnen betekenen. Het CDA wil dit graag ondersteunen” De avond heeft als doel om de bekendheid van het voorliggend veld te vergroten en om trends, verwachtingen en nieuwe resultaten te horen. Hiermee kunnen het CDA, en andere partijen, betere afwegingen maken.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,015VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer