De Wereld van Jan Terlouw in de Deventer Schouwburg

Jan Terlouw inspireert:

Ga mee in ‘De Wereld van Jan Terlouw’

Over de impact van corona: nu & in de toekomst

In een tijd waar we van de ene in de andere verandering rollen door de uitbraak van het coronavirus, geeft Jan Terlouw zijn visie in drie unieke, intieme bijeenkomsten in de Deventer Schouwburg, Terlouws lokale theater. Ga mee in ‘De Wereld van Jan Terlouw’ en laat je inspireren. Ga vervolgens o.l.v. dochter Sanne Terlouw, in dialoog met de inmiddels al weer 88-jarige schrijver, klimaatactivist en oud-politicus.

Hoe ziet de avond eruit?

Jan Terlouw plaatst de actualiteit in perspectief aan de hand van een thema zoals democratie, racisme, klimaat, vrijheid of opvoeding. Wat valt Jan Terlouw op in het nieuws? Wat betekent de coronacrisis op lange termijn voor ons land? Biedt dit kansen voor een meer duurzame wereld?

Vervolgens is er ruim de gelegenheid om vanuit de kleine zaal in dialoog te gaan onder leiding van dochter Sanne Terlouw, ook schrijver en woonachtig in Deventer.

De bijeenkomst wordt afgesloten door een columnist, elke keer een andere. Op uitnodiging van Jan Terlouw geeft hij/zij zijn of haar visie op het betreffende thema. De eerste keer is de eer aan Harry Webers.

ToekomstMakers

‘De Wereld van Jan Terlouw’ wordt georganiseerd vanuit de Stichting Deventer Jan Terlouw Lezing, in samenwerking met de Deventer Schouwburg (één van de partners). De Stichting heeft als doel een dialoog tussen generaties tot stand te brengen en om in navolging van het gedachtegoed van Jan Terlouw, publiek over te laten gaan tot actie voor een duurzame wereld. Om dit te realiseren worden actief het hele jaar door nieuwe ToekomstMakers gescout en vervolgens getraind om hun eigen verhaal voor een betere wereld zo goed mogelijk te presenteren waarbij Jan Terlouw gezien wordt als de ultieme ToekomstMaker. Tijdens de bijeenkomsten zullen nieuwe ToekomstMakers actief aanwezig zijn in het publiek.

Achtergrond van traditie met Jan Terlouw

De Stichting Deventer Jan Terlouw Lezing is opgericht na het onvergetelijke tv-optreden van Jan Terlouw bij De Wereld Draait Door (2016) vooral bekend over ‘het touwtje uit de brievenbus’.

In 2017 betrad Jan Terlouw op uitnodiging van de Stichting het podium van de Deventer Schouwburg voor de eerste keer met de Deventer Jan Terlouw Lezing. Het begin van een jaarlijkse traditie in december met elke keer een nieuwe hoofdspreker.

De Wereld van Jan Terlouw:

30 september | 19.30-20:30 uur | wachtlijst

21 oktober | 19.30-20:30 uur

11 november | 19.30-20:30 uur

Kaarten: € 10 | geen pauze

Bestellen via www.deventerschouwburg.nl |

Beperkt aantal kaarten beschikbaar i.v.m. 1,5 meter regels.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie