De IJsselrit voor Oldtimers in Olst liep weer gesmeerd

Harry Brouwer (71) zag de bui al hangen. Tweeënnegentig oldtimers waren op een regenachtige zondag uit het hele land helemaal naar Olst getuft en verzamelden zich vanaf 10.00 uur allemaal op het grote grasveld in het Olsterpark in Olst.

In 2022 verpestte regen het hele evenement. En ook nu komt de regen bij bakken uit de lucht. Gelukkig gaat het miezeren en wordt het uiteindelijk toch droog en stroomt het park vol met autoliefhebbers.

Foto door: Robert Jan Leerink. Harry Brouwer

De jaren ‘40 en ‘50

De stichting IJsselrit Olst organiseerde op zondag 17 september tijdens het “Olsterfeest” weer de jaarlijkse IJsselrit voor klassieke auto’s van vóór 1990. Vorig jaar hebben vier heren de Stichting IJsselrit Olst opgericht. Harry Brouwer: “Zo hebben we de autorit kunnen uitbouwen tot een leuk evenement dat de hele dag duurt. Er is van alles te beleven en de hele dag staat in het teken van de jaren ‘40 en 50’. Er is live muziek, er staan kraampjes met nostalgische prullaria, de onvermijdelijke hamburgers en in de muziekkoepel speelt een bigband.”

Foto door: Robert Jan Leerink. Wethouder Hans Olthof.

De IJsselrit vindt plaats in het mooie Salland en is ongeveer 90 kilometer lang. Men komt in prachtige natuurgebieden en de tocht voert door vele prachtige Sallandse dorpen. Er is een tussenstop in Bathmen.

De Bigband van de Olster Harmonie

Mooie prijzen

Er liep een deskundige jury rond en na ampel overleg zijn de prijswinnaars bekend gemaakt:

Wethouder Hans Olthof deelt de prijs voor de mooiste originele auto en kleding uit aan de partner van Bert Kromkamp
  1. Bert Kromkamp uit Zevenaar, met een Buick stafconcar uit 1958 voor de mooiste, originele auto en de bijpassende kleding.
  2. Arend Bolink uit Wilp met een BMW 327 cabrio uit 1937 voor de mooiste originele wagen.
  3. Willy Spitholt uit Twello met een A-Ford uit 1931 voor de meest bijzondere auto.

92 contactsleuteltjes

De deelnemers kwamen vanuit het hele land. Er zaten een aantal mooie, bijzondere auto’s tussen. Klokslag 12.00 uur werd de rust in Olst verstoord. 92 contactsleuteltjes werden omgedraaid en de motoren gestart. Een voor een werden de auto’s uitgeleide gedaan door wethouder Hans Olthof (VVD) van de gemeente Olst-Wijhe om de dit jaar vernieuwde route te rijden.

Foto door: Robert Jan Leerink. Luisella Lai

Tussen 15.00 en 16.00 uur waren de klassieke auto’s weer terug in Olst. In de tussentijd speelde de Big Band van de Olster Harmonie onder leiding van dirigent Inge Donker de sterren van de hemel. En ook Luisella Lai trad op met haar smartlappen repertoire, evenals The Shots, een rock en roll band met zangeres Mirthe.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer