De bouw van de nieuwe Voedselbank gaat weer door

Namens de Voedselbank voerde het woord op de bouwgrond van het MBI-terrein in Raalte in aanwezigheid van omwonenden, wethouder Gerria Toeter van de Gemeente Raalte, BaJo Bouw en IJzerwerken Mariƫnheem, vrijwilligers van de Voedselbank Raalte en andere belangstellenden.


Foto: Sonja Veneman


Bom gevonden
Enkele weken geleden werd hier een explosief gevonden uit de tweede wereldoorlog die Met de bouw was enige weken geleden, totdat er plotseling tijdens de graafwerkzaamheden een explosief werd ontdekt. Donschadelijk werd gemaakt op een andere locatie. Het losief bleek te dateren uit de Tweede Wereloorlog en op een veilige locatie tot ontploffing gebracht. Om veiligheid te waarborgen, werd onderzoek gedaan en de bouwwerkzaamheden even gestaakt. Veiligheid is niet 100% gegarandeerd, werd gezegd en Toon Metz is zo verheugd geweest op de mogelijkheid om hier te gaan bouwen, gezien de ruime locatie en bereikbaarheid, dat de organisatie maar wat blij is dat de bouw weer wordt hervat.

In de toespraak vertelt Toon dat ook de huidige bouwprijzen niet misselijk zijn en de voedselbank geen organisatie is met volle zakken. Omdat Toon de groep gegadigden alleen maar ziet groeien, is deze noodzaak alleen maar groter geworden. Hij sprak zijn dank uit aan de hulp van de Gemeente Raalte in deze. Wethouder Gerria Toeter gaf aan erg verheugd te zijn met de komst van de Voedselbank op deze locatie en spreekt het belang ervan uit. “Het treft niet alleen meer arme gezinnen met de crisis, we hebben er allemaal mee te maken, gelukkig zie ik in deze gemeente dat mensen elkaar de hand toesteken, dat stelt me gerust”, aldus de wethouder.

Toon Metz vertelt over de Voedselbank en het belang van de nieuwe locatie.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,017VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer