De bekendste Fries van de Boskamp komt over een week naar Olst 

Zijn naam is Gosse Jongstra en hij schrijft sinds enkele jaren wekelijks een column in een regionaal huis aan huis blad. Daar kennen we hem dus van: ‘Een Fries op de Boskamp’

Hij woont tegen de bosrand aan op de Boskamp en is in 1950 geboren als vierde in een gezin met vijf kinderen in Heeg, een dorp in de gemeente Súdwest-Fryslân. Toen hij twee jaar oud was verhuisde het gezin naar Balk, gelegen in de gemeente De Friese Meren, waar pa Jongstra een bloemenzaak met kwekerij begon. Via allerlei omzwervingen is hij uiteindelijk in de gemeente Olst-Wijhe terecht gekomen.

Boskamp

Zondagochtend, na de koffie

“Ik heb langere tijd gewerkt in de milieu-educatie, onder andere als docent. De laatste jaren gaf ik zelfstandig teamtrainingen milieu en communicatie. En in mijn vrije tijd  werk ik graag in de tuin, van huis uit meegekregen.”

“Ik ben in 2014 begonnen met het schrijven van columns in het huis-aan-huisblad voor de regio Olst-Wijhe. Ik schreef eerst verhaaltjes over onze blindengeleidehond die we via het KNGF kregen om op te voeden. Ik schrijf sinds begin 2021 mijn wekelijkse column altijd zondag ’s ochtends, na de koffie. Wat mij triggert om te schrijven is een irritatie, een ontroering, verbazing of iets waar je blij van wordt, een emotie dus.” 

Bundel met columns 

In het najaar 2022 kwam er een bundel uit met columns van Gosse. De meest felle, ontroerende, hilarische, boze, kritische, aardige columns van de afgelopen jaren zijn in dit boekje samengebracht. 

Wil je hem horen spreken – of zelf met hem spreken – kom dan volgende week naar de theaterzaal van het Holstohus in Olst, dan is hij daar met “Gosse Jongstra vertelt”. 

Donderdag 12 oktober, van 14:00 tot 16:00 uur

Theaterzaal Holstohus in Olst

Entree: 5,- incl. koffie/thee en wat lekkers

Aanmelden kan via: Monique de Gier/Carla Leurink 

doemee@uthuus.nl of 06 13454151

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer