Davo speelt gelijk tegen Emst

Leestijd: < 1 minuut

Davo heeft de uitwedstrijd tegen Emst niet weten te winnen en de wedstrijd eindigde zoals het begon: 0-0. Misschien wel een juiste uitslag, maar Davo had in de slotfase de wedstrijd alsnog kunnen beslissen.

Trainer Resit Schuurman moest de opstelling enigszins aanpassen, omdat het centrale verdedigingsduo Gerrit Amelink en Quint Mulder ontbrak. Noodgedwongen speelde Mitchell Pinkster derhalve laatste man en leverde een puike wedstrijd af. Natuurlijk ging dit ten koste van de aanvoer richting de spitsen vanuit het middenveld.

Davo was voor de rust sporadisch gevaarlijk. Wel was een tweetal grote kansen voor Davo. In het begin van de wedstrijd miste Ronald Boudewijnse oog in oog met de doelman en halverwege de 1e helft was er een beste kopkans voor Ronald Boudewijnse. In de 1e helft kwam er meer dreiging van Emst, maar Davo doelman Moreno Jochaniak kwam ook niet echt in moeilijkheden.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Beide teams wilden de wedstrijd winnen, maar kwamen in de voorste linie net wat tekort. Emst schoot in de 65e minuut nog verraderlijk tegen de lat, maar de 2 beste kansen waren in de slotfase voor Davo. Ronald Boudewijnse had een pechdag. In de 80e minuut kwam hij een stap tekort om te scoren en in de 85e minuut faalde hij toen hij alleen op de doelman af kwam. Het bleef dus bij 0-0.

Bron: Onze samenwerkingspartner DeventerVoetbal.nl