-0.4 C
Deventer
vrijdag, december 3, 2021

D66 hoopt op waterstofpomp voor personenauto’s in Deventer

Vanaf medio 2023 is het voor vrachtwagens mogelijk om op het A1 bedrijvenpark waterstof te tanken. De waterstof die geleverd wordt bij dit tankstation zal uitsluitend groen zijn en daarmee een een bijdragen leveren aan de verduurzaming van Deventer. Volgens fractievoorzitter Jan Schuring van D66 Deventer valt er wellicht nog meer uit te halen en hoopt op een pomp voor personenauto’s.

“Een kip en ei situatie.” Zo noemt Jan Schuring de situatie rond de ontwikkeling met waterstof: “De autoindustrie investeert wel in waterstofauto’s, maar is daarmee tegelijk voorzichtig door het ontbreken van stations. Elk extra station dat erbij komt, verkleint de kip-ei spanning.” Mede om die reden heeft D66 enkele vragen gesteld aan het college om te oriënteren of er wellicht meer in het vat zit op het tankstation.

“Er zijn diverse modellen (onder andere Toyota) te koop, maar dat zal pas echt aantrekken als er meer vulpunten komen. We kunnen ons voorstellen dat het voor bijvoorbeeld taxibedrijven en kleine bestelbusjes aantrekkelijk wordt om over te stappen op waterstof, “ zo stelt Schuring. D66 stelde onder meer de vraag of het in de toekomst mogelijk is om het vulpunt uit te breiden wanneer de vraag daadwerkelijk toeneemt.

Vos

Inmiddels hebben al enkele transporteurs laten weten, gebruik te willen maken van het waterstof vulpunt. Onder meer transportbedrijf Vos Transport Group en BCTN Group hebben de intentie om ieder een waterstof trekker in te zetten in hun dagelijkse operaties.  ​

Milan Keskinhttp://salland1.nl
Journalist van RTV Oost

Als je toch bezig bent!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

812FansLike
1,910VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer