Cursus DigiD in de Bibliotheek

Cursus DigiD in de Bibliotheek

Kinderopvangtoeslag aanvragen, een nieuw rijbewijs, of iets regelen met de ziektekostenverzekering. Dat doe je allemaal via internet. Hoe doe je dat handig en ook veilig? Dat leer je in de Bibliotheek. Op donderdag 14 november start in de Bibliotheek Raalte een cursus Digisterker.

Deelnemers leren zoeken naar informatie over overheidsdiensten en hoe je met die diensten werkt. Bijvoorbeeld: hoe werkt de site van de gemeente? Wat moet je doen om online een identiteitsbewijs aan te vragen? En wat weet de overheid over je, zoals de opbouw van je AOW?

DigiD

Voor al die dingen moet je DigiD leren gebruiken. Met DigiD krijg je persoonlijk toegang tot jouw gegevens op de websites van al die overheidsdiensten. Heb je nog geen DigiD? In de cursus helpen we om hem aan te vragen.

Waar en wanneer

De cursus is op vier donderdagochtenden op rij, vanaf donderdag 14 november. In de Bibliotheek in Raalte is een ruimte speciaal voor zulke cursussen, het Leer&Meer Plein. Daar is het rustig, er staan computers en er zijn genoeg cursusleiders om iedereen zo goed mogelijk te helpen.

Deelnemers moeten al een beetje met computers en internet kunnen omgaan. Het meedoen aan de cursus is gratis, je betaalt alleen € 15,– voor het cursusboek en de koffie of thee.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie