Colmschate lijdt onnodige nederlaag bij Holten

Leestijd: 3 minuten

Afgelopen zondag stond er een mooie wedstrijd op het programma voor SV Colmschate ’33. De geel-zwarten namen het op tegen een nieuwkomer in 3D: VV Holten dat de competitie goed begonnen is met 6 punten uit 3 wedstrijden.

Vanaf het eerste fluitsignaal was SV Colmschate ’33 de bovenliggende ploeg in Holten. De uitploeg vond elkaar makkelijk en dat leverde in de eerste 20 minuten 4 gigantische kansen op. Het is tweemaal spits Stan Haitsma die voor doelman Jesse Ulfman op duikt, maar twee keer komt de doelman als winnaar uit de strijd. Daarna komen er 2 grote kansen voor Kevin Bierman en Jard Kamperman Leferink, maar ook deze 2 kansen zijn niet aan de uitploeg besteed.

Ondanks dat SV Colmschate ’33 de betere ploeg is, laat VV Holten wel zien dat het goed kan voetballen. Voornamelijk spits Martijn van de Werken en ’10’ Gijs Martens laten zien handige voetballers te zijn en elkaar makkelijk te vinden. In de 32e minuut zorgt dit voor het eerste gevaarlijke moment voor VV Holten. Het is spits Van de Werken die verwoestend aanlegt vanaf ruim 25 meter, maar de knal spat uiteen op de paal. Een fantastische poging.

Na 40 minuten spelen komt de thuisploeg dan uit het niets op voorsprong. Na matig verdedigen in de achterhoede bij SV Colmschate ’33 is het spits Martijn van de Werken die de bal langs Yoel Finke schiet en de 1-0 op het bord zet.

Na rust gaat SV Colmschate ’33 direct op zoek naar de gelijkmaker. Kevin Bierman en Aron Mabrouki verlaten het veld en Hidde Hekkert en Tren Krediet komen voor hun in de plaats. Meteen in de 47e minuut krijgt SV Colmschate ’33 een niet te missen kans. Een vlot lopende aanval komt via Jard Kamperman Leferink en Hidde Hekkert terecht bij de volledige vrijstaande Stan Haitsma. Haitsma schiet vanaf een meter of 10 naast het doel.

De bal lijkt er niet in te willen.. Vlak na deze kans laat VV Holten zien waarom het 6 punten heeft gepakt na 3 wedstrijden. De thuisploeg onderschept de bal op het middenveld en staat met 3 passes voor het doel van Yoel Finke. Na een mooie actie van spits Martijn van de Werken, die de bal breed legt, is het een inlopende middenvelder die de 2-0 binnen schiet. Een mooie aanval en een goede goal!

Hierna is Colmschate ’33 het even kwijt. De bal gaat niet meer zo makkelijk van voet tot voet en de uitploeg is duidelijk even aangeslagen na deze 2-0. In deze moeilijke periode is het Yoel Finke die tweemaal knap red op pogingen van VV Holten. Colmschate komt ietwat gelukkig weer terug in de wedstrijd. Noah Patty mag aan de linkerkant aanleggen voor een vrije trap, draait deze hard naar de 2e paal en die valt binnen omdat de bal door niemand wordt aangeraakt: 2-1.

Door deze treffer in de 70e minuut krijgt SV Colmschate ’33 weer geloof in de wedstrijd. En ook krijgt de uitploeg direct 2 grote kansen. Het is (opnieuw) Stan Haitsma die een gigantische kans krijgt vanaf 5 meter voor het doel. Dit keer is het Jeffe Ulfman die een geweldige reflex in huis heeft. Daarna is het Hidde Hekkert die een grote kans om zeep helpt door de bal in kansrijke positie voor het doel langs te schieten.

In de 84e minuut lijkt SV Colmschate ’33 de 2-2 dan eindelijk op het bord te zetten! De goed keepende Jesse Ulfman raakt de bal niet goed bij een uittrap: deze bal komt terecht bij Stan Haitsma, waarna de bal vanuit een carambole voor de voeten komt voor Jard Kamperman Leferink. Jard Kamperman Leferink schiet onberispelijk raak: 2-2!

Helaas heeft de grensrechter dit anders gezien, tot verbazing van een hele hoop mensen op het sportcomplex. Waar de geel-zwarten zeer verbaasd zijn door dit besluit, lost de scheidsrechter dit op een goede wijze op. Hij geeft aan dat hij het niet kon zien, omdat hij de lange bal verwachtte, en dus niet goed gepositioneerd stond om de situatie goed te beoordelen, waardoor hij op het vlagsignaal van zijn assistent moest afgaan. Een knappe uitleg van de uitstekend leidende scheidsrechter Heveling.

Ondanks nog veel gevaar wint VV Holten deze wedstrijd met 2-1. De eerste nederlaag voor SV Colmschate ’33. Voor SV Colmschate ’33 zal er natuurlijk een zure nasmaak blijven door de afgekeurde goal. Toch moet de uitploeg verder kijken dan dit moment. De geel-zwarten misten veel te veel kansen en kreeg daardoor de deksel op hun neus. Holten is daarin een goede ploeg, die de kansen wel afmaakt en gretig gebruik maakte van de ruimte die er lag na de 1-0.