Collectief ontslag van de baan


Collectief ontslag voor medewerkers van Carinova is van de baan. Dat is de uitkomst van het mobiliteitstraject ?Begeleiden van werk naar werk? bij Carinova. Eerder dit jaar zag Carinova zich genoodzaakt om ingrijpende organisatieaanpassingen door te voeren. Dit om te komen tot een bedrijfseconomisch gezonde exploitatie en daarmee zorg en werkgelegenheid zo goed mogelijk veilig te stellen.

 

 

 

In goed overleg met de vakorganisaties, in aanwezigheid van de Gemeenschappelijke Ondernemingsraad (GOR), werd een plan van aanpak voor de reorganisatie opgesteld en uitgevoerd. In totaal vervielen 173 volledige arbeidsplaatsen, vooral in de ondersteuning. Met de vakorganisaties sprak Carinova daarvoor een convenant huishoudelijke verzorging en een aanvullend sociaal plan af.

 

Als organisatie is het Carinova gelukt de plannen te realiseren. Op dit moment zijn 90% van de boventallige medewerkers begeleid van ?werk naar werk?. Met het realiseren van deze plannen is daarmee het aanvragen van collectief ontslag van de baan. Voor de boventallige medewerkers die we nog niet hebben kunnen begeleiden naar werk zullen we individuele trajecten starten waarbij we rekening houden met hun specifieke situatie. Alles is er op gericht ook hen aan ander werk te helpen.

De kwaliteit van de zorg bleef ondanks alles op een hoog nveau en is goed geborgd. Dit blijkt uit de bovengemiddelde score die Carinova behaalde bij certificering voor het HKZ-keurmerk in de afgelopen periode. Dat deze score kon worden gehaald is vooral te danken aan de medewerkers ondanks de ingrijpende periode waarin iedereen verkeert. 

Een duidelijk oogmerk bij de reorganisatie is het toekomstbestendig maken van de organisatie. Met het invoeren van wijk- en gemeentegericht werken kunnen zowel de cliënt als de opdrachtgever rekenen op nog beter afgestemde zorg. De kwaliteit en de organisatie van Carinova spreekt duidelijk aan. Veel aanbestedingen voor ?Huishoudelijke Hulp? heeft Carinova dan ook in de afgelopen periode gegund gekregen. Naast de aanbestedingen in het huidige werkgebied ook in o.a. Apeldoorn, Nijmegen en Zwolle.

 

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer