Collectief leidt tot KNVB beker winst Wijhe’92 3

Leestijd: 2 minuten

Afgelopen weekend heeft Wijhe’92  3 de finale gewonnen van de KNVB beker . Haarle 3 was in een andere 4e klasse als 3e geëindigd. Wijhe 3 is zelf laatste geëindigd in een andere 4e klasse. Op voorhand was Haarle 3 de favoriet. De wedstrijd startte onder benauwde omstandigheden. Het eerst doelpunt viel na ongeveer 30 minuten spelen. Een individuele actie vanaf de middenlijn werd knap afgerond door Wijhe. 7 minuten later was al weer gelijk, na een lichte overtreding, werd de penalty overtuigend benut. Hierna gebeurde weinig en was het rust. In de rust werd gehamerd op het fel spelen en de bal rond te laten gaan. Relatief kort na rust kwam Haarle op voorsprong door een counter in het net te schieten. Hierna was Haarle de betere, wonnen zij de duels en waren meerdere malen dicht bij de 3e goal. Wijhe kwam uit het niets gelijk, door een geweldige voorzet vanaf de zijkant, die met veel gevoel tegendraads werd ingekopt. Hierna was Wijhe de sterkere maar leek het er lang naar uit te zien dat strafschoppen uitkomst zouden bieden. Begin 80e minuut kreeg Haarle geel, waardoor de speler 10 minuten aan de kant moest verblijven. Wijhe kwam 3 minuten later op voorsprong nadat de Wijhese spits zijn 3e doelpunt had gemaakt, 2-3 voor Wijhe. In de laatste minuut van de wedstrijd werd de 2-4 gemaakt nadat de bal in de kluts voor de voeten kwam van een Wijhe speler, die ongelofelijk hard uithaalde en de bal via de paal binnen zag vliegen. Hierna floot de prima leidende scheidsrechter af en ontketende zich een feest. De euforie bij de spelers en staf was groot, nadat het seizoen qua resultaten niet vlekkeloos is verlopen. Maar wel de KNVB beker gewonnen werd.  Het feest werd uitbundig gevierd in de kantine van Wjhe’92.

Foto : Wijhe’92 3