Classic Race demonstratie op Luttenbergring

LUTTENBERG – Op zaterdag 17 september vindt voor de vierde keer de Classic Race Demonstratie plaats op de Luttenbergring. De organisatie is weer in handen van Stichting Behoud Luttenbergring. In totaal doen 325 deelnemers mee. De inschrijving kon al na twaalf uur gesloten worden. “Met gepaste trots mogen we melden dat de demonstratie op de Luttenbergring de grootste Classic Race Demonstratie van Nederland is geworden!”

Tijdens de demonstratie word er niet op snelheid geracet, vanwege de veiligheid. Het is echter de bedoeling zo constant mogelijk rond te rijden, en in een ongedwongen sfeer te genieten van alle bijzondere motoren, die door rijders uit binnen- en buitenland met veel liefde rijdend worden gehouden”, zo meldt de organisatie,

De lichtste klasse, te weten de 50 CC, mag weer rekenen op de komst van meervoudig vicewereldkampioen Aalt Toersen en in de 350CC-klasse maakt oud Grand-Prix rijder Theo Bult wederom zijn opwachting. “Maar ook de 125 en de 250 CC klasses met diverse lokale coureurs beloven spectaculair te worden. In elke klasse gaan minimaal veertig coureurs van start. De zware 500 CC en 750 CC machines met hun zware geluid maken altijd indruk en de iets jongere, en snellere, motoren van de 400 CC EVO herinneren aan de ONK-Races van de jaren ’90. Alle machines zijn uit de periode van 1965 tot 1995 en brengen de sfeer van de Raalte Races van weleer weer heel eventjes terug.”

De entree bedraagt 7,50 euro (inclusief programmaboekje). De jeugd onder 16 jaar mag gratis naar binnen. Het programma duurt van 9.00 tot 18.00 uur. Langs de baan en in de tent op het rennerskwartier zijn hapjes en drankjes verkrijgbaar. Voor de kleintjes is er een springkussen. Het rennerskwartier is op eigen risico toegankelijk. Parkeren is gratis. Huisdieren zijn absoluut verboden. Aan inwoners van Luttenberg wordt gevraagd om zoveel mogelijk lopend (via de Butzelaarstraat) of met de fiets (parkeren bij de manege) te komen.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer