Caroline van der Plas niet meer onbevangen als politica door bedreigingen

Bron: RTVOost, Foto ANP

Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) roept iedereen op om even na te denken voor er iets op sociale media wordt geplaatst. Ze zei dat in het radioprogramma Afslag Oost van RTV Oost naar aanleiding van de doodsbedreiging die ze onlangs heeft gekregen. De 54-jarige politica uit Deventer zocht na de bedreiging even de luwte, maar is inmiddels weer begonnen met werkbezoeken. Ze heeft beveiliging en laat grote bijeenkomsten nog even aan zich voorbijgaan. “Ik ben niet meer zo onbevangen als ik was.”

De voorvrouw van BBB wil inhoudelijk niet verder uitweiden over de bedreiging, behalve dat het een “gerichte doodsbedreiging met details” betrof. Ze is te spreken over het optreden van de politie in Deventer en er zijn veiligheidsmaatregelen om haar persoon en rond haar woning getroffen. Ook ligt er een aangifte bij het Openbaar Ministerie met daarin wat er allemaal is gebeurd, gezegd en geschreven.

Hoewel ze weer aan de slag is gegaan en het “wel goed gaat” erkent Van der Plas dat het nog wel “iets onrustig” is. Een op een heeft ze nu dus weer ontmoetingen maar grote optredens laat ze nog even aan zich voorbij gaan. Zo was het de bedoeling dat ze morgen (zaterdag) de kaasmarkt in Edam zou openen, maar dat gaat niet door.

Achtertuin

Na alle commotie van de afgelopen weken blikt de Deventerse ook vooruit. Geen grote plannen voor de eerstkomende weken trouwens; de rest van het zomerreces leest het Kamerlid mails en stukken in de achtertuin. De boeken die ze in de vakantie wilde lezen, gaan toch weer even terug in de kast. Er komen namelijk belangrijke debatten aan in september over het stikstofdossier en ook de (verbeterde) perspectiefbrief van de minister Staghouwer van LNV staat op stapel.

Perspectief

Voor Van der Plas staat het als een paal boven water dat boeren altijd al bezig zijn met hun perspectief. “Wat denk je, boeren werken al eeuwen met de bodem en met dieren. Die staan elke dag op met de vraag ‘wat kan ik beter doen?’. Ze worden nu ineens door deskundigen verteld hoe ze het moeten doen.” Volgens Caroline van der Plas moet iedereen zijn rol pakken, ook het verkeer en de industrie.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,023VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer