Caroline Kruiper: steeds meer aandacht voor veiliger fietsen

“Feit is dat er veel meer mensen mobiel zijn en dat er veel meer fietsen dan in het verleden. Op zich is het dan niet gek dat er meer mensen een ongeluk krijgen. Het verkeer op zich is veel drukker wat ook niet helpt.” Zegt Caroline Kruiper van Kruiper Tweewielers. Het bedrijf besteedt vanuit haar positie veel aandacht aan veiligheid.

De NOS kwam vorige week met het nieuws dat er steeds meer ouderen omkomen bij een fietsongeluk. Reden Caroline Kruiper aan het woord te laten.

“Vanuit de winkel hebben we in de verkoop extra aandacht voor veiligheid. We werken ook mee aan de fietscursussen voor ouderen die de CRT organiseert. Wij stellen daar de fietsen beschikbaar en zijn ook een aantal keren bij een cursusavond geweest.

Bij de verkoop wordt goed gekeken welke fiets het best bij welke klant past. Bij ouderen letten we daar ook goed op. Op een fiets zit steeds meer techniek. En lang niet alle technieken zijn geschikt voor ouderen. Daarom is het ook zo belangrijk de klant voor je te zien en met hem of haar te praten. Dan krijgen onze adviseurs een goed beeld van die persoon en kunnen daar hun advies goed op laten aansluiten.

Bij het afleveren zeggen wij ook altijd tegen de mensen dat ze eerst de rustige weggetjes op moeten zoeken en dat ze de tijd moeten nemen aan de fiets te wennen.

 

Wij kunnen erg blij worden van al die mensen die meer kunnen dan alleen maar inleveren als je ouder wordt. Hoe prachtig is het dat ze met de thermoskan met koffie en een broodje in de tas, genieten van de prachtige natuur in onze omgeving. Stralende gezichten en blije mensen daar doen wij het voor.

 

We merken dat mensen zelf veiligheid ook steeds belangrijker vinden. Eerder hoorde je nog wel eens dat mensen zeker niet van waren een helm te dragen. Je ziet dat nu toch wel steeds meer! Ook spiegels op de fiets. Die zijn ineens niet meer oubollig, mensen zijn dat zelfs hip gaan vinden.

Kruiper Tweewielers verkoopt ook nog wel gewone, dus niet elektrische fietsen.

“Jazeker wel! Als je je spieren wilt trainen en die spierkracht wilt behouden dan adviseren wij om ‘gewoon’ te fietsen. En dit gebeurt ook nog steeds. Maar wordt de spierkracht wat minder, vond je fietsen vroeger nooit leuk of wil je snel van a naar b dan is de e-bike een uitkomst. Dat zie je aan het aantal mensen dat de fiets pakt. Hoeveel meer mensen fietsen er nu, die dat in het verleden niet deden!

Mensen gaan nu voor hun doktersafspraak in het ziekenhuis naar Deventer op de fiets. Daarna gaan ze nog even een blokje om via Wijhe omdat het kan en ze zo genieten. Dat is toch mooi?”

Het bericht Caroline Kruiper: steeds meer aandacht voor veiliger fietsen verscheen eerst op Opinie in Salland.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie