Camping de Huttert mag uitbreiden van 25 naar 40 kampeerplaatsen

De raad nam gisteren een besluit op dit punt wat een hoofdpijndossier is geweest voor alle betrokkenen. Voor de aanvragers, de familie Rensen van camping De Huttert, zorgen van omwonenden maar ook processen vanuit de Gemeente Raalte die toegeworpen kreeg de zaken niet goed te communiceren.

Arie van de Wilt van de PvdA stelde duidelijk dat één van de pluspunten van ontwikkelingen van het buitengebied zijn de dragers economie toerisme. “We gaan een prima ontwikkeling met elkaar vormgeven” en is dus een van de voorstanders van dit plan.

Er werden vragen gesteld over de mate van kleinschaligheid van de camping maar hier kon wethouder Nijboer een antwoord op geven. Het college beweert dat kleinschaligheid niet alleen afhankelijk is van een getal, maar van meerdere factoren.

De heer Schokker van Gemeentebelangen gaf aan vooral graag van het college te zien dat er aan het punt vertrouwen wordt gewerkt omdat dit proces erg lang heeft voortgesleept. Wethouder Nijboer gaf aan hier aandacht voor te hebben en te houden.

Het plan om uit te breiden van 25 naar 40 campingplaatsen werd met een meerderheid aan stemmen goedgekeurd met 19 voor en 6 tegen.

De familie Rensen liet aan Salland1 weten erg blij te zijn met deze uitkomst. “Wij voelen ons gesteund door de meerderheid van de Gemeente en we kijken er naar uit om alle plannen te realiseren”

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer