Buurtbus Salland in één maand al niet meer weg te denken

Na een turbulente start op 11 december (code rood in heel Nederland) is buurtbus Salland met de lijnen Olst-Raalte en Heeten-Deventer al niet meer weg te denken. De passagiersaantallen zijn goed en veel mensen zijn blij met deze vervoersvoorziening.

 

Zes dagen in de week rijden de Buurtbussen via een vaste dienstregeling hun route. Lijn 516 is een nieuwe route en loopt van Olst, via de Boskamp, Eikelhof, Wesepe, Heeten naar Raalte. Een overstap in Wesepe is mogelijk op de gewone lijndienst, zodat Raalte eerder bereikt wordt.

Lijn 517 vervangt de vroegere lijndienst van Heeten naar Deventer en rijdt via de Spanjaardsdijk naar het Deventer ziekenhuis en het station. Door de vele passagiers die mee rijden wordt er tevens dagelijks een derde bus ingezet, die op piektijden de gewone bussen ondersteund. De buurtbus is een bus voor 8 personen en wordt door een vrijwillige chauffeur gereden. Betaling geschiedt in de bus via de OV kaart of door het kopen van een kaartje.

 

Ook benieuwd naar de nieuwe Buurtbussen? Kijk dan voor de dienstregeling, tarieven en het laatste nieuws op www.buurtbussalland.nl

Chauffeur worden? We kunnen er nog een paar gebruiken, ook voor de derde bus. Een rijbewijs B is voldoende. Het is prachtig vrijwilligerswerk, waarbij u zelf opgeeft wanneer u beschikbaar bent en met vakanties etc. wordt rekening gehouden. Voor informatie mailt u met info@buurtbussalland.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie