Broekstaclerun 2023: ”Geweldig parcours met lof voor de vrijwilligers”

Met ruim 700 deelnemers was de derde editie van de Broekstaclerun gisteren een groot succes voor de deelnemers, toeschouwers en de organisatie. Een enorm tevreden en enthousiaste Leo van der Vegte, één van de organisatoren van het evenement, blikt terug op het evenement.

Terwijl Leo van der Vegte over de zeer geslaagde editie van gisteren vertelt, staat hij samen met zeven andere harde werkers de laatste obstakels alweer op te ruimen: ”Ik denk dat het niet beter had kunnen gaan”, begint hij te vertellen. ”Het parcours was fantastisch en ik heb na afloop tientallen mensen uit het hele land geïnterviewd om erachter te komen wat zij van het evenement vonden. Ondanks dat ik juist vroeg om kritiek en tips, aangezien we hier van kunnen leren en groeien, heb ik geen enkele wanklank gehoord.”

Nog spectaculairder
”We hebben het afgelopen jaar veel tijd besteed aan het maken van een mooie route. Die mooie route, met zo’n 50 hindernissen, ligt er nu en mogen we volgend jaar weer gebruiken”, vertelt Leo trots. ”Voor de vierde editie hebben twee extra bouwteams zich spontaan aangemeld om te helpen met de hindernissen. Daar zijn we enorm blij mee. Er zijn dus in totaal al 7 bouwteams die de obstakels nog spectaculairder kunnen maken. Wat we overigens niet willen, is de obstakels op sportief en veiligheidsgebied te uitdagend maken. De komische en ludieke kant is vooral belangrijk. Mensen moeten het leuk vinden om naar te kijken en deelnemers moeten lachen.”

Diep respect
Wat Leo extra wil benadrukken, is het diepe respect voor de vrijwilligers die met een brede lach bij de hindernissen staan: ”In plaats van dat ze een biertje staan te drinken, jutten ze de deelnemers op die langskomen. Door alle aanwezigen werd dan ook met veel lof over hen gesproken. Ook hebben we zaterdag nog een wandeling gemaakt met elkaar om het parcours goed te verkennen en de dagen ervoor hadden onder andere te maken met veiligheid. Het evenement is een heel mooi plaatje en kan alleen bestaan met de 150 enthousiaste vrijwilligers.”

Bekijk hieronder de foto’s van de derde editie van de Broekstaclerun. Gemaakt door Sander Bennink:


Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer