Bridgedrive voor UNICEF in Olst groot succes

UNICEF_Logo.png
2 december 2019

Bridgedrive voor UNICEF in Olst groot succes

Den Haag – Dankzij de inzet van ruim vijfduizend bridgespelers in heel Nederland, waaronder ook in Olst, is de afgelopen dagen bijna 70.000 euro opgehaald voor UNICEF. Met dit bedrag kan UNICEF steun geven aan jongeren in de vluchtelingenkampen, hen vaardigheden leren om zich te kunnen voorbereiden op een studie en werk. De UNICEF bridgedrive vond plaats op 56 locaties, van Heerlen tot aan Aruba.

De afgelopen weekenden werd dit jaar voor de zesde keer de ‘Hartentroef voor UNICEF’ bridgedrive georganiseerd. Bridgeclubs door het hele land speelden het kaartspel om geld in te zamelen voor UNICEF. Met ruim vijfduizend deelnemers was de jaarlijkse bridgedrive een groot succes door heel Nederland.

‘Geweldig, zoals met zoveel enthousiasme er overal in het land is gebridget om geld in te zamelen voor kinderen’, zegt Nancy Hoogendorp van UNICEF Nederland. Nancy leunt daarbij op tientallen vrijwilligers. Een van hen is Carla Margry, sinds 2000 vrijwilliger voor UNICEF in de regio Breda. Zij organiseerde dit jaar wederom met veel enthousiasme het bridgen voor de kinderrechtenorganisatie. ‘Met een grote groep vrijwilligers hebben we overuren gedraaid om alle bridgedrives voor elkaar te krijgen. We zijn supertevreden dat het zo goed is gelukt en dat zoveel plaatsen meedoen.’

In totaal zijn er dit jaar 56 bridgedrives georganiseerd, in zowel op het Nederlandse vasteland als in Caribisch Nederland. De bridgedrive vond plaats in: Amersfoort, Mijnsheerenland, Helwijk, Driebergen, Zeist, Spaubeek, Doetinchem, Etten Leur, Amsterdam, Gemert, Bunde, Meerssen, Simpelveld, Olst, Eefde, Hengelo, IJsselstein, Wassenaar, Dieren, Nieuw Vennep, Oss, Rotterdam, Dalfsen, Anloo, Made, Delft, Velsen, Nijmegen, Maastricht, Meppel, Alkmaar, Geleen, Sittard, Borsele, Boxmeer, Tilburg, Noordwijkerhout Melick, Chaam, Papendrecht, Geldermalsen, Breda, Soest, Noordwijk, Hillegom, Enschede, Rijswijk, Alphen aan den Rijn, Venray, Goor, Veenendaal, Nootdorp, Coevorden, Gouda en Aruba.

De opbrengst van de bridgedrives gaat dit jaar naar kinderen en jongeren op de vlucht. Na acht jaar oorlog in Syrië is de situatie voor veel jongeren uitzichtloos. Zij hebben weinig kans op werk, omdat ze door oorlog en vlucht te weinig onderwijs hebben kunnen krijgen, en omdat hun kansen in de kampen beperkt zijn. Een verloren generatie moet voorkomen worden. Daarom helpt UNICEF tieners onder meer in de vluchtelingenkampen van Jordanië met innovatief onderwijs, zodat ze een opleiding voor de toekomst krijgen.

Sportnieuws uit de regio Salland

 • Inhoud 395ste uitzending Salland Sport

  Morgen (zondag) is tussen 14:00-17:00 uur is de 395ste uitzending van Salland Sport (voorheen Airplay Sport) op Salland1 te horen. Daarin wordt er verslag gedaan van Rohda Raalte – FC Winterswijk (1E), ATC 65 – Wijhe ‘92 (2J) en de 2e helft van de damesvoetbalwedstrijd Loenermark VR1 – Overwetering VR1 (begint om 13.00 uur). Daarnaast zijn er tussen 4 en 5 uur nabeschouwingen met trainer Sander Poll van SC Overwetering, Ozan Ihtiyar van Mariënheem en Maikel Jansen of Lorkeers van SC Wesepe.

  De handbalnabeschouwingen tussen 16.00 en 17.00 uur zijn met Jeske Blom van Wijhe ’92 dames 1 en trainer Gert Wessels van H.H.Z.D. dames 1. Daarnaast hebben we wellicht ook nog een nabeschouwing met SC Overwetering dames 1.

  Verder houden we de wedstrijden bij van alle voetbalwedstrijden uit Salland en de Eredivisie, hoor je het laatste sportnieuws uit Salland en alle uitslagen en standen uit Salland.

  Heb je zelf nog sportnieuws uit Salland dat je onder de aandacht gebracht wil hebben? Dan kun je dat mailen naar sport@salland1.nl, een bericht sturen via Twitter (@Salland_Sport) of Facebook (facebook.com/SallandSport). Tijdens de uitzending kun je bellen of appen naar de studio via 0572-360188.

  Salland Sport is elke zondag te beluisteren tussen 14.00 en 17.00 uur op Salland1 via 105.1 en 105.7 FM, online via salland1.nl/luisteren, DAB+ en via de kabelradio op 104.1FM.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie