Brandweer, gratis zwemmen en een helikopter bij Zwembad De Welters

Het was een natte bende, maar dat was precies de bedoeling bij openluchtzwembad De Welters in Wijhe. Het jaarlijkse waterspektakel voor kinderen en belangstellenden zorgde weer voor veel bezoekers.

Entree met veel kabaal
Met loeiende sirenes en brandende zwaailichten kwam de plaatselijke brandweer het terrein op voor een spectaculaire entree. Het brandweercorps uit Wijhe ondersteunt het waterspektakel ieder jaar weer en dit zorgt altijd voor veel plezier bij de kinderen. Eén voor één mochten de kinderen de brandweerslangen vasthouden en zich even brandweerman of vrouw, voelen.

Hoogtepunt met helikopter
De waterballet door de brandweerlieden zorgde al voor sensatie maar het werd nog spannender.. een heuse helikopter kwam het terrein op met hierin vervangend burgemeester Yvonne van Mastrigt. “Wijhe is van bovenaf nóg mooier, je ziet echt alles!, vertelde ze enthousiast na haar spannende vlucht vanuit Lelystad.

‘Vermaak is het motto’
Badmeester Wilco Roetert Steenbruggen is al net zo enthousiast: “Vermaak, dat is waar het om gaat. Dit jaar hebben we groots uitgepakt omdat we trots zijn op de duurzame veranderingen aan het zwembad. Dat willen we uitgebreid vieren. Dus daarom dit initiatief met de helikoptervluchten,” aldus Wilco.

Foto: Jan van Aefst

De ingang van het zwembad stond al flink vol met ongeduldige kinderen. Er waren dranghekken geplaatst om iedereen op veilige afstand te houden. Toen de helikopter arriveerde op het naastgelegen terrein, haastte iedereen zich snel naar voren om een mooi plekje te bemachtigen om de helikopter te bekijken. Daarna werd naar hartenlust gezwommen en gespeeld en goed gebruik gemaakt van de glijbanen en de springkussens.

Helikopterritjes
Na aankomst van de burgemeester, mochten vier kinderen een vlucht boven Wijhe maken. Ze hadden deze rondvlucht gewonnen door middel van een loterij. De vier prijswinnaars konden hun geluk niet op toen ze mee mochten vliegen in de helikopter. Bewapend met een selfiestick, telefoon en een gezonde dosis spanning, konden ze hun huis, school en zwembad van bovenaf bekijken. Een niet alledaagse ervaring. Deze geluksvogels hebben ervan genoten.

Martijn van Wieringen
Camera-journalist & presentator bij @salland1. In het verleden werkzaam geweest voor @brugmedia in Kampen. Daarnaast columnist van het supportersblad van een BVO, fervent koker, tuinder, muziek en sportliefhebber.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer