BosKoken in Salland i.c.m. een avondwandeling

In samenwerking met BosLeven, Nanda Kraaneveld organiseert het buitencentrum een fantastische workshop BosKoken i.c.m. een vroege avondwandeling.

Waan jezelf terug in de tijd waarin alles draaide om de eerste levensbehoefte en doe mee met de activiteit BosKoken op de Sallandse Heuvelrug. Na een stevige vroege avondwandeling door de glooiende heuvels van Salland met de gids van Staatsbosbeheer kom je terecht in een BosLeven-setting.

BosKoken staat voor beleving. Met oeroude technieken kook je met dat wat de natuur je dit jaargetijde te bieden heeft. Een tipje van de sluier: iets met boomstammen en hakbijlen en een seizoen soep bereid op houtvuur… Een culinaire beleving in de natuur.

In groepjes worden de gerechten voorbereidt, klaargemaakt en geserveerd. Met natuurlijk als doel alle gerechten op de Bos tafel te serveren. Koffie, thee en/of verfrissende drankjes zijn inbegrepen. Geef bij je aanmelding aan of je wild of vis wilt.

Het menu ziet er als volgt uit:

Geitenkaasflapjes met walnoot en honing Bereid in de “Dutch Oven” Seizoen soep met Oerbrood Bereid in een Heksenketel boven houtvuur

Brood wordt bereid in de “Dutch Oven”

Zalm aan de Plank De verse -hele- zalmzijde wordt aan een plank bevestigd met spijkers en zal naast het vuur worden gezet om door de stralingswarmte tot een ongekend smaakvol gerecht te worden.

Wild van de Steen Wild smakelijk grillen op een door het vuur verhitte speksteen.

Sweet Potato Patat Diverse kleuren zoete aardappelen bakken op houtvuur

Wildpluksalade Laat je verrassen door wat de natuur ons elk jaargetijde weer biedt

Datum: Zaterdag 25 mei 2019

Vertrekpunt: Dag camping in Holten

Starttijd: Tijden: 15.00-17.30 uur wandeling, 17.30-22.00 uur BosKoken

Kosten: prijs € 57.00 volwassenen en € 35.00 kinderen t/m 12 jaar

Informatie: balie Buiten Centrum of telefonisch 0548-612711 Aanmelden: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/salland/boskoken-salland-avond

LET OP: Indien een officieel stookverbod afgegeven wordt, gaat i.v.m. gebruik van open vuur deze activiteit niet door

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie