Boemerang-cultuur

Door Sonja Veneman
Een vriend van mij was op zijn dertiende nogal lastig in de klas. Hij was geschorst wegens onhandelbaar kliergedrag. De mentor kwam na een week langs bij zijn ouders om even goed te praten.  
Hij beloofde beterschap, altijd. Maar het ging dan na een paar weken weer mis.  
Ja, maar die laatste keer was echt onterecht dat hij naar huis gestuurd werd. “Hoe denk je alles wat zo krom is geworden allemaal weer recht te kunnen gaan breien,?” verzuchtte de leraar, die het beste met hem voor had. Terugkeren naar school moest wel want leerplichtig maar de leraren namen hem niet meer serieus. Er was teveel gebeurd. Besloten werd dat hij naar een speciale school mocht, voor een frisse start en het allerlaagste niveau omdat daar meer aandacht zou zijn voor de praktijk. Het kwam erop neer dat er beter op hem zou worden gelet en hij gegarandeerd zijn diploma zou halen.   
Als zijn klasgenoten er iets van hadden mogen vinden, was hij gewoon teruggegaan naar zijn klas. Want hij was erg aardig volgens zijn klas, en populair. Een leraar uitgescholden, dat wel.. maar hij kon toch sorry zeggen en beloven dit nooit meer te doen? 
Zou dit de jonge Johan Derksen zijn geweest? Dat zullen we nooit weten.  
 
Maar Johan mag blijven terugkomen, na het roepen van een kroegverhaal dat iets anders was dan hoe hij het eerst zei. Komt terug op tv, noemt Eva Jinek een loeder en later toch maar weer een .. aardig wijf. Wat betreft mag deze man naar een speciale school voor heropvoeding die even moeten leren hoe je respectvol met anderen omgaat.  Maar nu krijgen zij steeds weer tweede, derde en vierde kansen. Wat zou dat een leuke klas hebben opgeleverd, denk ik dan even door. Johan naast Mark Moeten Ali B, en Marco dan ook in die klas? Ik moet opeens denken aan het programma Dreamschool, waarin op het verkeerde pad geraakte scholieren echt de laatste kans krijgen. Deze zijn nog te redden. Voor deze grote mensen gaat die vlieger niet meer op. Die leren hier niet van, gaan keer op keer de mist in. En we vinden het allemaal goed. Rare maatschappij. Ik doe in ieder geval niet meer mee om hier naar te kijken. Geen Voice of Holland, geen VI of debatten met Mark.  
Die boemerang kunnen ze tegen hun harsens krijgen!  

Wie is Sonja Veneman? Verslaggever/correspondent/redacteur bij Salland1.
Co-moeder van 2 dochters van 8 en 12 jaar, Geboren in Deventer, getogen en wonend in Raalte met haar vriend.
Een nuchtere en opgewekte Sallandse die dol is op media, studeert Journalistiek en Communicatiemanagement, deelt graag haar kijk op de media. Daarnaast houdt ze van goede muziek, (taal)spelletjes, sushi en pindarotsjes.
Oja, ze zit ook als hobby op drumles bij de drummer van Bökkers;)

Ben je vlot met je toetsenbord, kunnen we je niet betrappen op d en t-fouten in je tekst en denk je dat je blog interessant is voor ons? Mail deze naar: redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,011VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer