Boek over Olster veer in de maak


Begin april zal er een uniek boek worden uitgebracht over de Olster veer.

Dagelijks maken zo?n 800 mensen gebruik van de veerdienst tussen Olst en Welsum. Schrijfster Steffie Schoemans uit Deventer en fotograaf Ed Koekkoek uit Wijhe proberen de verhalen in tekst en beeld vast te leggen. Het boek ?Een pont vol? bestaat uit 53 portretten van mensen, die op een willekeurig tijdstip gebruik maken van het veer Olst-Welsum. Het eerste gesprek is op 31 december 2008 met pontbaas Schuitema gevoerd. De laatste bijdrage volgt precies een jaar later. Elke week komt één reiziger aan het woord. De lezer komt te weten hoe belangrijk de veerdienst voor hen is en waarom ze juist op dit tijdstip aan boord zijn gestapt.

Ook belangrijke gebeurtenissen en ontwikkelingen van dit jaar (recessie, varkensgriep, Koninginnedagdrama in Apeldoorn) komen in de verhalen terug. Door de verhalen aan te vullen met foto?s van de pont en de gebruikers ontstaat een sfeervol verslag van één jaar veerdienst tussen Olst en Welsum. Daarnaast geeft het een aardig beeld van de gang van zaken in Olst-Wijhe, één van de weinige gemeenten in ons land, die door een rivier wordt doorsneden en voor de dagelijkse contacten is aangewezen op een pont.

?Een pont vol? wordt uitgegeven door Diepenmaat Uitgeverij & Ontwerpbureau uit Dieren en wordt begin april bij boekhandel Korten gepresenteerd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*