Bijzondere personage op drukbezochte Anton Pieck Spektakel

Foto : Jan van Aefst

Zaterdag 8 december werd voor de 4e keer het Anton Pieck Spektakel gehouden. Ondanks de slechte weersvoorspellingen was het druk bezocht. Circa 3000 bezoekers kwamen op dit evenement af. Genietend van de vele personages uit de tekeningen van Anton Pieck die door ca. 45 amateur spelers werden neergezet waaronder een dronkaard gespeeld door de burgemeester van Olst-Wijhe, Ton Strien. Er was dit jaar gekozen voor het thema “mondige vrouwen”. 100 jaar gelden moesten de vrouwen strijden om kiesrecht te verwerven. De regie lag in handen van Norbert Busschers en Peter van Dijk.

De markt was dit jaar ook groter van opzet. Maar liefst 47 ondernemers, verenigingen, oude ambachten waren aanwezig, wat het geheel een sfeervol aanblik gaf. Verder waren er optredens van OSV ’95, Wereldkoor Kanto Mondo, Olster Harmonie, portret tekenaar en korte voorstellingen vanuit een toverlantaarn. Een jury beoordeeld welke ondernemer en welke vereniging / club de de kraam het meest in Anton Pieck stijl heeft ingericht. De prijzen gingen dit jaar naar De Olsterhof en Hans Hogeslag met zijn stoommachines.

Het Anton Pieck Spektakel is een initiatief van ondernemersvereniging Go-Natuurlijk Olst. Go is dan ook dik tevreden met dit evenement. De organisatie was in handen van Stichting Theater Langs de IJssel en werd financieel mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhardtfonds Overijssel en Stichting Kunst en Cultuur Olst-Wijhe.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie