Beweegdiploma en beweegfeest voor ruim 300 basisschoolleerlingen

Kinderen bewegen steeds minder blijkt uit onderzoek. Veelzijdig bewegen tijdens de gymles is dan ook essentieel voor de motorische ontwikkeling. De meeste basisschoolkinderen in de gemeente Raalte krijgen vanaf groep 1 gymles van de buurtsportcoaches van Sportbedrijf Raalte. Het doel is om ze zo breed motorisch vaardig in beweging te brengen.

Aan het eind van groep 2 ontvangen zij hiervoor een beweegdiploma. Leerlingen van de Korenbloem uit Raalte ontvingen deze week het diploma van buurtsportcoach Kai Rensen en directeur Sportbedrijf Raalte Henry Bronkhorst. Dit wordt gevierd met een groot beweegfeest op woensdag 12 juli in Sportcentrum Tijenraan. De kleuters die het Beweegdiploma ontvangen komen van basisscholen de Bolster, de Korenbloem, de Vogelaar, Brede School Kwintijn en de Linderte uit Raalte, de Springplank en de Gouden Emmer uit Heino, St. Antoniusschool uit Mariënheem, Bernadetteschool uit Heeten, Gerardus Majellaschool uit Broekland en St. Nicolaas uit Lierderholthuis.

Beweegdiploma voor motorische ontwikkeling
De kinderen leerden vaardigheden zoals balanceren, mikken, rollen, zwaaien, stuiteren met een bal en hinkelen. Alle kleuters lieten zien dat ze grote vorderingen hebben gemaakt en deze onderdelen goed beheersen. De lessen voor het Beweegdiploma maken onderdeel uit van de gymlessen van de buurtsportcoaches. Gymdocent en buurtsportcoach Kai Rensen: “Ik probeer de lessen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Ik wil dat de leerlingen binnenkomen en gelijk WOW roepen. In de les zit vaak een klimonderdeel, een turnonderdeel, een spelonderdeel en een balans/stoei onderdeel. Het geeft mij het meest voldoening dat leerlingen erachter komen dat ze meer kunnen dan ze denken. Een goede gymles is een les waar elke leerling tot zijn recht komt en dat het een plek is waar niet gepresteerd moet worden”.

Beweegfeest Sportcentrum Tijenraan
Op woensdag 12 juli organiseren de buurtsportcoaches een grote Sportinstuif in Sportcentrum Tijenraan voor de leerlingen van groep 2 waar de buurtsportcoaches lesgeven. Kinderen kunnen allerlei sporten en spelletjes doen en er komt een groot springkussen. Aanvang tussen 14.00-15.30 uur, aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Ouders/verzorgers zijn verantwoordelijk voor de begeleiding. Vragen hierover? Mail naar buurtsportcoach@sportbedrijfraalte.nl

Voor iedereen in beweging van 0 tot 100 jaar
Sportbedrijf Raalte stimuleert een gezonde leefstijl door sport en bewegen voor iedereen van 0 tot 100 jaar. Meer informatie over Sportbedrijf Raalte staat op www.sportbedrijfraalte.nl.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer