Ben Kruit zet in mei een tandje bij

Eddy Christiani zong het al in de jaren vijftig van de vorige eeuw; “Mijn achterband is wel wat zacht, maar’t geeft niet lieve pop, Spring maar achterop, spring maar achterop, Spring maar achterop, Spring maar achterop, spring maar achterop, spring maar achterop. Ben sprong niet achterop, maar nam in oktober 2022 wel de voorzittersfiets over van Piet Terpstra uit Olst.

De Stichting Theater Langs de IJssel organiseert elk jaar in het laatste weekend van mei de IJsseltheaterfietstocht.

Ben Kruit (64) uit Wijhe is in het dagelijks leven werkzaam bij de Veiligheidsregio IJsselland in Zwolle. Hij gaat graag om met mensen, houdt van fietsen en theater, en bestuursfuncties zijn hem ook niet vreemd. Hem werd vanwege deze eigenschappen gevraagd of hij er wat voor voelde de voorzittershamer ter hand te nemen. Inmiddels voelt hij zich daar als een vis in de IJssel.

Arie Hemmen was jarenlang de projectleider van de IJsseltheaterfietstocht. Nadat hij stopte zijn alle werkzaamheden opgedeeld in werkgroepen. “Het bestuur- en dus ook ik als voorzitter hebben regelmatig overleg met deze werkgroepen.”

“Ik hoop dat de programmering ook dit jaar weer aansluit bij de verwachtingen van het publiek. De onderdelen zang, dans en toneel zijn in elk geval aanwezig, dus voor elk wat wils zou je zeggen.

Op zaterdag is de toegangsprijs € 10,- de pont niet inbegrepen.

Op de zondag, eerste Pinksterdag, is er een gezellige, culturele IJsseltheaterfamiliedag bij het Infocentrum IJssel Den Nul.

Ook is er Oekraïense- en Syrische muziek te beluisteren en zijn er nog veel meer activiteiten voor jong en oud.

Deze dag is gratis toegankelijk en wordt onder andere mogelijk gemaakt door het VSB fonds.”

Op www.theaterlangsdeijssel.nl is het hele programma van beide dagen te bekijken. 

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer