6.7 C
Deventer
zaterdag, januari 22, 2022

Basisscholen in Raalte en Lettele tonen begrip voor nieuwe maatregelen

Afgelopen dinsdag kondigden Mark Rutte en Hugo de Jonge aan dat de scholen een week eerder dicht zullen gaan. Dat betekent dat de kerstvakantie volgende week al begint. De buitenschoolse opvang moet volgende week ook sluiten, maar mag de week daarna weer open.

“Voor onze school ben ik blij dat er daardoor een bepaalde rust ontstaat,” geeft Hans van Rhee directeur van De Linderte in Raalte aan. “Wel is het balen dat het er nu zo laat pas uitkomt. We hadden er eigenlijk geen rekening mee gehouden meer, waardoor het nu wel heel hard werken is voor ons.”

Op basisschool Sancta Maria in Lettele heeft directrice Dorette de Vos een iets andere mening. “We zullen het er mee moeten doen, want het is natuurlijk een landelijkbeleid. Overal in het land is het natuurlijk anders en probeer daar dan maar eens een goede keuze in te maken en daar heb ik dan ook begrip voor.”

Daarbij geeft de Vos wel aan dat gezien aan de cijfers in Lettele de school nog wel een week langer open had gemogen. Dat staat weer haaks op wat van Rhee zegt, hij geeft aan dat zij al wat klassen eerder naar huis hebben moeten sturen omdat er het een en ander besmet was met het virus.

De scholen die dicht gaan worden verplicht om noodopvang te verlenen. Dit voor de kinderen waarvan de ouders het niet kunnen bolwerken of een cruciaal beroep. Mark Rutte heeft aangegeven dat de kinderen liever ook niet bij hun opa of oma gebracht moeten worden. “Opa en oma kunnen beter even niet oppassen, dan is het vertragen effect van de maatregel het grootst.”

Als je toch bezig bent!

Stay Connected

812FansLike
1,936VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer