Badminton Breedte Training geeft jeugd ruimte voor ontwikkeling


Wie de term Badminton Breedte Training hoort zou niet gelijk weten waar het over gaat.
Badminton Breedte Training zijn trainingen die aangeboden worden door Badminton Promotie Oost.
Dit is een stichting die in het leven is geroepen om verschillende vormen van trainingen aan te bieden aan jeugdleden die meer training willen hebben dan de training bij hun vereniging.
Het woord Breedte Training zegt het al. Het is een brede training waar geen eisen of niveaus worden opgelegd. Het gaat erom dat je de sport leuk vind en hier verder in wil, en met de Breedte Training is daar de mogelijkheid voor.

Bij de gewone Badminton verenigingen zitten niet altijd gediplomeerde trainers en bij de Badminton Promotie Oost wel. Een van die gediplomeerde trainers is Eef Bouwhuis, woonachtig in Dalfsen. Eef Bouwhuis speelt al 40 jaar Badminton en is inmiddels 22 jaar actief als Badminton trainer. Zo ook in Olst, in Sporthal de Hooiberg.
In het district Oost worden op dit moment Breedtetrainingen gegeven in Borne en Doesburg Badmintonvereniging Baco Olst heeft een accommodatie aangeboden voor deze trainingen, Sporthal de Hooiberg in Olst, een locatie die centraal ligt binnen hun regio

De Breedte training wordt in 10 sessies gehouden. Daarin wordt door middel van spelersinformatie de deelnemer omschreven. Na 10 sessies wordt gekeken hoe het is gegaan en of er mogelijk meer uit de deelnemer te halen valt. Al staat het plezier in de sport altijd voorop. Op dit moment heeft Eef Bouwhuis 4 kinderen in zijn groep zitten, uit Dalfsen en Heino.
Uiteindelijk is er plek voor maximaal 12 kinderen in de groep. Wel is het belangrijkste dat het kind het wil, hij/zij moet bepalen of hij/zij wil en niet anderen want het allerbelangrijkste is dat het kind er plezier in heeft. Het doel van de Badminton Breedtetraining is kinderen te helpen met het ontwikkelen van hun talent.

Ontstaan van de Badmintonschool Oost Nederland
De Badmintonschool Oost Nederland (BON) is een initiatief van John Fikenscher.
John heeft zelfs zijn vaste baan binnen de defensieorganisatie in 2000 verruild om door te gaan als professioneel Badmintontrainer/coach.
De tweede trainer, Arie Hof ( trainer van o.a. de Baco?s uit Olst) is tot aan zijn vijftigste een actief speler gebleven. Na zijn carrière bij defensie en het behalen van zijn trainersdiploma is hij in de voetsporen van John gekropen en ook professioneel trainer/coach geworden.

Een Badmintonopleiding in Oost Nederland en het gemis van een Badmintonschool heeft er toe geleid dat in juni van dit jaar gesprekken hebben plaatsgevonden tussen John en Chris Vlaar, de Talent Coach van Badminton Nederland, over het oprichten van een Badmintonschool in Oost Nederland.
Badminton Nederland kent in het totaal twaalf Badmintonscholen maar geen van die scholen bevindt zich in het oosten van Nederland.

De Badmintonschool Oost Nederland (BON) is de eerste formele stap in het topsport opleidingtraject van de Badminton Nederland (B-NL).
Alleen vanuit een Badmintonschool is het mogelijk om, via een Badminton Academy, door te groeien naar de Nederlandse Selecties U13 via U15/17, Jong Oranje en uiteindelijk naar de Nationale Senioren Selectie. De Badmintonschool is toegankelijk voor spelers tussen de 8 en 18 jaar oud. De Badmintonschool bevindt zich in Hengelo.

Voor meer informatie over de Badmintonschool en de Breedtetraing kunt u kijken op www.stichting-bpo.nl

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer