Arjan Pronk doet al jaren aan een bomenguerrilla

Overijssel plant de komende jaren dik een miljoen bomen, Reden voor Arjan Pronk op te biechten dat hij dat al jaren doet, bomen planten. Stiekem. Zonder de grondeigenaar daar van op de hoogte te brengen. En dat is volgens hem hard nodig, vooral in zijn eigen gemeente Raalte.

Door Arjan Pronk

Moi, ik ben al jaren een soort bomenguerrilla… euh man. Dat heeft niks met gorilla’s te maken! Als rock&roll-muzikant kom ik eigenlijk overal en zie veel goeie initiatieven en vaak verse aanplant. Behalve in de gemeente Raalte waar ik woonachtig ben. We zouden hier het ruilverkaveling-slachtoffergebied moeten herstellen.

We lopen vaak gênant te koketteren met betrekking tot dat fantastische coulissen-landschap, maar daar is maar verrekte weinig van over. Ik zou schrikken wanneer ik als toerist nietsvermoedend deze kant op kwam. We leven in een mooi gebied maar het kan zoveel beter. Er moet veel meer verbinding komen tussen de ‘heuvels’. Het stuk tussen de Lemelerberg en Luttenberg is een schrale deprimerende bedoening Dit geldt ook voor het stuk tussen Luttenberg en Hellendoorn.

Ook opvallend: het volk dat hier woont… Genade, wat een deprimerende erven. Ik zie meer kitscherige Apenbomen (en daar zit de foeke: men haat blad en wil praktisch) dan Hollands loof. De Engelsen hebben ‘green belts’, waarom wij niet?

Om in de buurt te blijven: zie Raalte Noord eens aan je rechterkant opdoemen met Lemelerveld en Luttenberg in je nek. Foi toch, een ratjetoe aan lelijk alfa-aap-gepruts. Een zoom van groen erlangs en hoppa!

De term win-winsituatie gebruik ik liever niet, maar wat betreft zonnepaneelparken: ik ben voor. Maar dan wel omzoomd met groen. Zo suggereren we een bos en kunnen we tevens die winderige ruilverkaveling-gebieden aanpakken. Volgens mij wordt er te veel overleg gepleegd; groen heeft prioriteit. Ook voor de schrale ‘de boel aan kant’-mensen. Het is inmiddels zo klaar als een klontje dat groen (ook al is het in het onderbewuste) een aap euh… de mens goed doet.

Groeten, Arjan Pronk.

Het bericht Arjan Pronk doet al jaren aan een bomenguerrilla verscheen eerst op Opinie in Salland.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie