Alcoholcontrole met prijzen


IJSSELLAND – Met de feestdagen in het vooruitzicht gaat de ?Winter-BOB-campagne? weer van start. De Overijsselse verkeersveiligheidpartners willen goed gedrag belonen. Daarom worden er tijdens twee grote alcoholcontroles in december BOB-prijzen overhandigd aan de echte BOBs.

 

 

 

Alcohol blijft in het verkeer een gevaarlijke metgezel. Jaarlijks vinden er ongevallen plaats waarbij alcohol in het spel is. Ruim 20% van de aanrijdingen met letsel of dodelijke afloop heeft met alcohol te maken. Zeker tijdens de feestdagen wordt er meer onder invloed van alcohol gereden. Daarom gaat de politie in Overijssel extra controleren op alcohol achter het stuur in de maand december.

Tijdens de controles worden echte BOBs beloond. De BOB (bestuurder die alcoholvrij rijdt en één of meerdere passagiers in de auto) krijgt tijdens de alcoholcontroles een BOB-lot overhandigd. Hij of zij kan meteen lezen wat de prijs is. De BOBs maken kans op BOB-glazen, een BOB-slee, een BOB-dienblad en de hoofdprijs is een slipcursus.

Het gevolg van rijden onder invloed is niet alleen een veel grotere kans op een ongeval. Als je bij een alcoholcontrole gepakt wordt krijgt de betreffende bestuurder een behoorlijke boete. De wettelijke limiet is 0,5 promille en voor beginnende bestuurders 0,2 promille (minder dan 1 biertje!). Maar ook het rijbewijs staat op het spel; bij meer dan 1,3 promille wordt het rijbewijs ingevorderd. Bij beginnende bestuurders ligt die grens op 0,8 promille.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie