Al fietsend genieten van cultuur in het prachtige IJssellandschap

Dit jaar vindt op zaterdag 27 mei alweer de 16e editie van de IJsseltheaterfietstocht plaats: een fietstocht van ca 35 kilometer door het prachtige IJsselgebied tussen Zwolle en Deventer waarbij op unieke locaties langs de route verschillende theatervoorstellingen worden gespeeld.

De IJsseltheaterfietstocht, altijd in het laatste weekend van mei, valt dit jaar samen met het Pinksterweekend. De route loopt grotendeels langs de westkant van de IJssel dit jaar.
Theatervoorstellingen vinden onder andere plaats in Welsum, Vorchten en Wijhe. Zo is er een prachtige muzikale verhalen-voorstelling, een ode aan de IJssel, van Wim Eikelboom met Ernst van der Sloot in Vorchten. Maar er is ook dans van TiNaNiNani, acrobatiek van Duo No Nonsense, zang van Jacobien van Vugt en er zijn prachtige beeldende installaties te bekijken van onder andere Compagnie DaaD.
Starten kan vanuit drie plekken: vanuit Oene, Wijhe of Olst.

De kaartverkoop

Voor de startplek in Olst gaat hard, voor de startpunten in Oene en Wijhe zijn nog kaarten verkrijgbaar. Bij de start ontvangt elke deelnemer een set met zeven gedichtenkaarten. Deze kaarten zijn speciaal voor deze 16e editie van de IJsseltheaterfietstocht ontworpen door Brigitte Wolthuis. Op de dag zelf kunnen de kaarten gratis worden gefrankeerd met een unieke IJsseltheatertocht-postzegel, ook ontworpen door Brigitte, en bij De Kaartenkar worden gepost die dit weekend in Den Nul staat.

Tickets voor de fietstocht zijn via de website te verkrijgen en kosten 10 euro per stuk. Wil je lekker picknicken onderweg en al etend genieten van het mooie IJsselgebied? Dit jaar kun je via de website ook een lunchpakketje bestellen!

IJsseltheaterfamiliedag
Net als vorig jaar wordt er op de zondag een familiedag georganiseerd. Een vrolijke dag voor jong en oud, voor nieuwkomers en voor iedereen die geniet van cultuur en muziek maar niet vaak naar het theater kan. De IJsseltheaterfamiliedag is dan ook gratis voor iedereen. Op deze familiedag is er theater voor jong en oud van Plan-D en van Theater Smoespot maar er is ook prachtige muziek uit Oekraïne én uit Syrië. Daarnaast zijn er gedurende de dag allerlei leuke doe activiteiten, waaronder vlottenbouwen met kunstenares Henny Schaapman en muzikale workshops van Sinje en Doro. En ook op zondag kunnen er kaarten worden gepost bij De Kaartenkar. Kijk op de website voor het totale programma!

De IJsseltheaterfamiliedag vindt plaats op zondag 28 mei, bij Infocentrum Den Nul (in Den Nul) tussen 11:00 en 16:30 uur en wordt o.a. gesteund door het VSBfonds.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer