Agenda Activiteiten Dorpshuus Heino

3 en 4 juni Kunstroute -Zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur
In het kader van Ik Toon doet Heino ook mee. De Kunstroute Heino is een evenement dat in het teken staat van kunst, van beeldend tot muziek, van kinderen, amateurs en professionals. Ook muziekverenigingen en koren doen dit jaar mee. U kunt de route fietsen langs open ateliers, exposities en voorstellingen. In de gratis brochure staat de route afgebeeld en staan de adressen en/of locaties van de deelnemende kunstenaars. U kunt deze gratis brochure ophalen bij Het Dorpshuus in Heino.

Plandelen op 3 juni, 1 juli en 5 augustus
We gaan zowel in juni als in juli en augustus ,de eerste zaterdag van de maand gewoon PLANDELEN. Iedereen die eens wil mee wandelen en plastic wil rapen is welkom. Wij zorgen voor een prikstok en een vuilniszak. na afloop een kopje koffie(of ranja voor de kids) met iets lekkers. Je krijgt er een goed gevoel van als je weer in een schoon dorp loopt. De natuur en de mensen worden er blij van.

Bingo 15 juni
Aanvang 20.00 uur Zaal open 19.00 uur. We gaan er weer een feestje van maken. En wie weet win je een mooi zakcentje voor de vakantie.

Filmhuis: 9 juni: Presque
In de stad Lausanne is Louis directeur van een begrafenisonderneming. Als verstokte vrijgezel wijdt hij zich op zijn 58stevolledig aan zijn beroep en kan zich er niet toe brengen met pensioen te gaan. Igor is 40 jaar oud, een scherpe geest in een gehandicapt lichaam. Hij heefteen hersenverlamming. Igor levert biologische groenten op zijn driewieler om zijn huur te betalen en brengt de rest van zijn tijd door in boeken van filosofen. Door een toeval kruisen de paden van Louis en Igor elkaar. In een opwellingbesluit Louis Igor mee te nemen. Ze vertrekken beiden in een lijkwagen om het lichaam van een oude vrouw naar de voet van de Cevennen te brengen. Het wordt een leerzame tocht.

Vanaf 3 juli exposeert Annelies de Krom in het Dorpshuus
“Mijn levensverhaal in woord en beeld”. Van 3 juli t/m 30 september 2023 zijn de schilderijen en gedichten van Annelies de Krom te zien. Annelies schildert vanuit haar gevoel op papier met verschillende materialen, zoals acryl, pastelkrijt, plakkaatverf en waterverf. De kunstenares wist het omgaan met haar ziekte om te buigen en ging kunstwerken maken om haar verhaal te vertellen.
Zoals ze zelf zegt: “Ik heb een handicap, maar ik ben het niet!!”

Repair café 24 juni en 29 juli
De mannen staan klaar om kleine reparaties te doen, tegen een vrijwillige bijdrage. En ook uw messen, scharen of heggenschaar kunt u laten slijpen.

Soep café 30 juni en 28 juliOok in de vakantie periode gaat het soep café gewoon door. Heerlijke soepen, een salade en meestal een toetje. Gezellig met elkaar eten en kletsen!

Wandel en fietskaarten
Het wandelboekje: Wandelen langs de Regge gaat veel over de toonbank. Er zijn weer nieuwe besteld. Ook hebben we andere leuke routes op kaart en te scannen met je mobiel.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer