Activiteiten in Dorpshuus Heino

Workshop stipstijlen

Op dinsdag 13 mei is er een workshop Stippen schilderen op keramiek in het Dorpshuus Heino. Docent Inge Zuethof leert je alles over keramiek beschilderen met hippe stippatronen. Tijdens de workshop ga je wit keramiek beschilderen met vrolijke stippen. Stap voor stap leer je deze techniek waarbij in vier fases mooie ronde stippen worden gezet met porseleinverf. Door de keuze van het patroon en de kleurencombinaties ontstaat een prachtig geheel. Natuurlijk krijg je hiervoor tips en trucs, zodat je naar huis gaat met een mooi resultaat. Je kunt je nog opgeven voor de workshop die in de middag wordt gehouden van 13.00 tot 15.30 uur via workshops@dorpshuusheino.nl. De kosten zijn € 30.- p.p.

Boeken- en platenmarkt tijdens Pompdagen

Tijdens de Pompdagen houdt Dorpshuus Heino op donderdag 22 augustus van 10.00 tot 16.00 uur een platen- en boekenmarkt. Heb je nog wat dozen met boeken op zolder staan? Misschien nog oude lp’s, singles, cd’s, dvd’s of computerspellen waar je niets mee doet? Reserveer dan een tafel bij het Dorpshuus. Een tafel is te huur vanaf € 7,50. Je hebt dan een plek van 85×85 cm. De grootste kraam is 120×240 en kost € 25,00. Wil je zelf geen boeken verkopen, dan kun je Het Dorpshuus steunen door boeken of platen in week 34 af te leveren voor de eigen tafel van het Dorpshuus. Kijk voor informatie op de website van het Dorpshuus. Reserveren via beheer@dorpshuusheino.nl

Kunst kijken in het Dorpshuus

“Mijn werk is erg divers, ik mag graag uitproberen en start vaak vanaf een voorbeeld. Gedurende het proces gaat dat een eigen leven leiden.” Dat zegt Dorien Kouwert. Haar werk is nu te zien in het Dorpshuus Heino. Het Dorpshuus heeft ieder kwartaal een nieuwe exposant.

“Schilderen is naast ontspanning , vooral creatief bezig zijn en gewoon doen”, zegt de Heinose kunstenares. Ze werkt vooral met acrylverf en maakt gebruikt van verschillende technieken. Zo zijn er werken te zien waarin zij gebruik maakt van pouring, het verdunnen van verf en dit vervolgens op het doek ‘gieten’. Een techniek die wat betreft kleur en resultaat alle kanten op kan. “Verder werk ik graag met het paletmes en maak ik gebruik van structuren in mijn schilderijen.”

De schilderijen van Dorien zijn tijdens de openingsuren van het Dorpshuus te bewonderen. Voor meer informatie: www.dk5design.nl. Wilt u ook exposeren in het Dorpshuus? Neem dan contact op met Harma Croymans via de infobalie van het Dorpshuus.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie