Aantal bezoekers IJsseltheaterfietstocht overtreft verwachtingen

Foto : Jan van Aefst

Kwam het door het mooie weer, de bijzondere theatervoorstellingen of de speciaal uitgezette route? Waar het ook aan lag, het aantal bezoekers van de IJsseltheaterfietstocht overtrof dit jaar de verwachtingen. Zo’n 2100 fietsers trapten de 30 kilometerlange route en pauzeerden bij de verschillende opvoeringen.

 

Zaterdagochtend opende gedeputeerde Bert Boersma, samen met wethouder Anton Bosch, het fietspektakel. Boersma nam de uitdaging van de organisatie aan en fietste een stuk mee met de tientallen deelnemers. De route voerden die dag de culturele sportievelingen voornamelijk over het Veluwse deel van de IJsselvallei. Met als bijzonder optreden het toneelstuk Het Kloosterbier van Nazareth. Dit toneelspel maakt ook deel uit van het Gelderse erfgoedfestival.

Op zondag was de Overijsselse kant aan de beurt, met naast de vaste startpunten in Olst, Wijhe en Veessen een extra startpunt bij buurthuis in Middel. Opvallend was het grote aantal kinderen dat meefietsten. Samen met hun ouders en/of opa’s en oma’s hadden zij een bijzonder dagje uit. Lange slierten fietsers trokken door Salland om op bijzondere locaties te genieten van toneel en/of muziekoptredens van diverse artiesten.

Op beide avonden konden de deelnemers aanschuiven bij voor een diner en een muzikaal optreden om een bijzondere fietsdag af te sluiten. Ook hier was het aantal dinergasten groter dan vorig jaar.

 

Deze unieke fietstocht werd dit jaar voor de 12e keer georganiseerd door de Stichting Theater Langs de IJssel. Vrijwilligers zorgden er beide dagen voor dat iedereen kon genieten van zowel bijzondere voorstellingen als van de route die elke jaar anders is. In deze editie deden er voor de eerste keer buitenlandse artiesten mee en is aangesloten bij het Gelderse erfgoedfestival

 

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie