Puur smakelijk voor iedereen koken met Erna Hemeltjen uit Wijhe

Bron: Weekblad voor Salland
Foto: Jan Amse

Erna Hemeltjen uit Wijhe heeft een kookboek geschreven: ‘Puur smakelijk voor iedereen’. Alles draait om gezonde voeding en lekker eten, rekening houdend met dieetwensen. Een leidraad voor de lezer die meer wil ervaren over voeding en volwaardige maaltijden. Ze presenteert het boek tijdens de kerstmarkt in Wijhe op zaterdag 10 december (18.00 tot 21.00 uur).

Het boek is het resultaat van een jarenlange zoektocht. Want Erna wilde een kookboek voor iedereen, dus ook rekening houdend met dieetwensen en allergieën. Ze verdiepte zich vooraf goed in diëten, voedingssupplementen en ingrediënten. Ze volgde opleidingen, cursussen en workshops en ging vooral veel lezen, koken, bakken en proeven met haar gezin, vrienden en familie. Daarbij kreeg ze hulp van Jet Bourquin van DA Bourquin. “Ik ontmoette mensen met een specifieke hulpvraag over een dieet of eetwens. Meerdere keren deelde ik mijn kennis en creativiteit, regelmatig zelfs met complete maaltijden. Steeds met de uitdaging om aan te sluiten bij de smaak en wensen van de verschillende personen. Ik maakte kennis met het Wahlsprotocol, het Hashimotoprotocol, het ketogenedieet en uiteindelijk het auto-immuun paleodieet.”
Het resultaat is een kookboek vol gevarieerde recepten met verschillende ingrediënten, met en zonder gluten, met en zonder zuivel, met en zonder vlees. Ze heeft expres gekozen voor de kerstperiode om het boek uit te brengen. “Iedereen wil graag lekker eten, ook wanneer je bijvoorbeeld een voedselintolerantie hebt. De gerechten in het boek bestaan uit pure producten, op smaak gebracht met (verse) kruiden, zonder kant-en-klare pakjes.”

Tijdens de Kerstmarkt in Wijhe biedt ze naast het boek een recept met ingrediënten aan. Erna is van plan om in het komende jaar workshops te geven in het teken van haar recepten.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,012VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer