97.005 kilo textiel ingezameld

Leestijd: < 1 minuut


In 2011 hebben de inwoners van de gemeente Olst-Wijhe 97.005 kilo textiel ingezameld. In 2011 heeft Humana met een netto opbrengst van ? 996.704,- programma?s ondersteund in zuidelijk Afrika in de landen Angola, DR Congo, Malawi, Mozambique en Zambia. Maar liefst 45.000 mensen zijn hiermee bereikt. Het ingezamelde textiel biedt met een duurzaam tweede leven verschillende nieuwe kansen.

Humana is een ontwikkelingsorganisatie en één van de grootste kledinginzamelaars in Nederland. Met de opbrengst uit de textielinzameling in onder andere de gemeente Olst-Wijhe ondersteunt Humana duurzame ontwikkelingsprojecten op het gebied van gezondheid, onderwijs en economische ontwikkeling in moeilijk bereikbare plattelandsgebieden in zuidelijk Afrika. De projecten richten zich op het vergroten van zelfredzaamheid. Gemeenschappen werken aan een betere toekomst waarbij eigen verantwoordelijkheid een sleutelwoord is. Via het overdragen van kennis en vaardigheden en een betrokken samenwerking met de lokale partnerorganisaties worden veel mooie kansen gecreëerd.

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App Salland1