900 jaar oud perkament ‘hoogtepunt’ tentoonstelling Raalte

Al zo’n 33 jaar lang verzamelt hij alles wat met Raalte te maken heeft: van zwart-wit foto’s tot aan oude plaatjes. Zijn verzameling staat nu, in het teken van 900 jaar Raalte, tentoongesteld in de Basiliek van de Heilige Kruisverheffing aan de Kerkstraat in Raalte. Voor Jos Segbers was het vandaag een grote dag: een 900 jaar oud perkament werd voor zijn tentoonstelling speciaal vanuit het archief van Deventer gehaald om te prijken in de Basiliek.

Perkament
Hij keek reikhalzend uit naar vandaag en voelde zich voor even weer een klein ventje in een snoepwinkel. Want vandaag zou er een 900 jaar oude perkament worden overgebracht vanuit Deventer. Het is een stuk waarin staat vermeld dat het dorp Raalte geen doop-en begraafgelden hoefde te betalen aan het kapittel van Deventer, wegens trouw aan de keizer.

Hulp
De tentoonstelling heeft Segbers zelf samengesteld met de uitgebreide hulp van zijn vrouw Willemien. “Jos heeft elk houtje en elke palet die je ziet helemaal zelf in elkaar geknutseld. Ik ben erg trots op hem. Het resultaat mag er wezen, dat hebben we al meerdere malen te horen gekregen.”
De plaatselijke middenstand heeft hem geholpen de benodigde spullen bij elkaar te krijgen. “Brandweer Raalte, de plaatselijke bakker en zo zijn er nog wel meer bedrijven die me hierbij hebben geholpen. Dat waardeer is zeer”, aldus een trotse Segbers.

Voor wie de tentoonstelling ‘Negen eeuwen Raalte’ van dichtbij wilt bekijken kan nog tot en met aanstaande zaterdag terecht in de Basiliek aan de Kerkstraat.

Martijn van Wieringen
Camera-journalist & presentator bij @salland1. In het verleden werkzaam geweest voor @brugmedia in Kampen. Daarnaast columnist van het supportersblad van een BVO, fervent koker, tuinder, muziek en sportliefhebber.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer