7 x woontips voor wie (zichzelf) wil trakteren

Ben je op zoek naar een accessoire voor in huis of een handige gadget om aan iemand cadeau te doen? Soms brandt die kerstbonus, waardebon of dat uitgespaarde bedrag om iets leuks voor te kopen in je zak, en kun je wel wat inspiratie gebruiken. Trakteer jezelf of iemand anders!

Iconische koelkast

Een absolute blikvanger in de woonkamer, man- dan wel womancave of zelfs slaapkamer is deze coca cola mini koelkast met het iconische beeldmerk, waarin natuurlijk ook andere drankjes (en hapjes) op temperatuur blijven. Hoe fijn is het om lekker een film te kijken of met visite bij te kletsen zonder steeds op te hoeven staan?

Ingelijste filmposter

Het is leuk om zo’n koelkast cadeau te doen, en voor wie niet van al te opvallende kleuren houdt, is een zwarte mini koelkast ook een optie. Nu we het toch over film hebben: wat is jouw all time favourite? Ghostbusters, Titanic of Avatar? Zoek het herkenbare affiche op, laat hem op posterformaat uitprinten en lijst hem in. Ook leuk als cadeau.

Hulp voor de keukenprins(es)

Wie van koken houdt, merkt dat hij bij de diverse handelingen wel wat hulp of tijdsbesparing kan gebruiken. Denk aan trouwe souschefs zoals een elektrische snelkookpan, keukenmachine of blender. Ideale apparaten voor de hobbykok, ook omdat hij of zij op die manier nóg productiever wordt.

Muziekinstrument

Doe jezelf of iemand anders een gitaar of keyboard cadeau en vroeg of laat verdiept de ontvanger zich in de wereld der popmuzikanten. Op internet zijn talloze tutorials te vinden om jezelf het instrument te leren bespelen. En dan blijkt: een paar akkoorden aanslaan is helemaal niet zo moeilijk! Hoe gaaf is het om je favoriete nummers te kunnen vertolken, bijvoorbeeld op een feestje? Zo’n instrument staat überhaupt mooi in je woonkamer, maar het zou raar zijn als je niet even op verzoek een moppie Beatles of Stones ten beste kan geven.

Platenspeler en vinyl

Hip en happening bij jong en oud is de ouderwetse geluidsdrager. Vinyl staat op één, maar kijk niet vreemd op als de cd ook aan een revival begint. Er zijn platenspelers op kofferformaat en vinyl scoor je natuurlijk bij je lokale platenboer. Een plaat, cd of zelfs cassettebandje aanzetten, het bijbehorende boekje doorbladeren: de beleving van muziek zoals we dat vroeger deden is intenser en romantischer.

Lichtwekker

Langzaam uit je slaap gehaald worden door licht in plaats van door een alles doorklievend geluid: dat is nog eens lekker wakker worden. Er bestaan speciale lichtwekkers die je op een natuurlijke manier laten ontwaken. Ga op zoek, kijk en vergelijk en breng die ouwe lawaaiwekker naar de kringloopwinkel – daar weet een vintageliefhebber vast wel raad mee.

Pocketprinter

Het is niet direct een woontip, maar wie weet decoreer je straks een complete wand omdat je foto’s direct afdrukt met een handige pocketprinter. Deze past in je handtas of binnenzak en je ervaart er het ouderwetse Polaroid-gevoel mee. Het is daarna nog een kleine moeite om de familieselfie of vakantiefoto in te lijsten en toe te voegen aan je wall of fame.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,012VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer