60 jarig huwelijk de heer en mevrouw Meijer

Diamanten huwelijk echtpaar Meijer-Scholten uit Raalte

De heer en mevrouw Meijer-Scholten uit Raalte vierden op 23 november 2020 hun 60-jarig huwelijk. Een diamanten huwelijk, een hele mooie mijlpaal.

Het geplande dinertje met familie, vrienden en kennissen kon helaas niet doorgaan vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Maar desondanks genoten Johan en Hermien Meijer toch van de vele telefoontjes, bloemen en kaarten die ze ontvingen. Daarnaast werd het bezoek van burgemeester Dadema ook zeer op prijs gesteld. Als extra verrassing kregen ze nog een prachtige film aangeboden waarop alle genodigden hun felicitaties en mooie herinneringen met hen deelden.

Johan Meijer (83) is geboren in Wierden en de wieg van Hermien (82) stond in Nijverdal.

Ze leerden elkaar kennen tijdens een wandeltocht. Beiden waren lid van de wandelclub. Hermien bij "De Zweef" in Nijverdal, Johan bij "Omhoog" in Wierden.
Op 19-jarige leeftijd is Johan in militaire dienst gegaan. Na de basisopleiding vertrok hij voor veertien maanden naar Suriname. Voor Johan was dit een fantastische tijd en Hermien, in die periode werkzaam in de confectie, beloofde op hem te wachten.

Terug uit Suriname besloot Johan de bouw, waar hij als timmerman werkte, vaarwel te zeggen en ging hij naar de opleiding voor rijkspolitie in Arnhem. Na deze opleiding kreeg hij te horen dat zijn standplaats post Urmond in Limburg dichtbij de Belgische grens zou zijn. Ondanks dat Johan genoot van zijn werk tijdens de periode waarin veel gesmokkeld werd, verlangde het inmiddels getrouwde echtpaar toch weer terug naar Salland/Twente.

Na ruim 2 jaar verhuisden ze met hun zoon naar Raalte, waar ze nog twee jongens kregen.

Johan bleef bij de politie werken en samen zetten ze zich onder andere in voor de scouting. Hermien leidde een groep gidsen en Johan werd rond 5 december jaarlijks ingezet als Goedheiligman. Hermien was jarenlang peuterleidster, want werken met kinderen is altijd haar passie geweest.

Toen Johan in 1996 als hoofdinspecteur van de gemeentepolitie in Raalte afscheid nam, was dit het begin van een mooie periode waarin ze samen konden genieten van de vrije tijd, hobby’s, kleinkinderen en vrijwilligerswerk deden bij het Angeli Custodes en De Hartkamp.

Hoewel ze door een periode van afnemende gezondheid samen wat minder mobiel zijn geworden, werkt Johan nog steeds in zijn moestuin en zorgt Hermien voor het inmaken van de groenten en fruit. Ze hopen nog vele jaren in hun fijne seniorenwoning door te brengen, waar de deur voor een bezoekje van familie, vrienden en kennissen altijd open staat.

Geef een reactie