Programma Deventer Op Stelten 2016 bekend

Leestijd: 2 minuten

Deventer Op Stelten: het grootste theaterfestival in het Oosten van Nederland. Tijdens het internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’ is de stad één groot theater met in totaal ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen in de historische binnenstad van Deventer en locaties in en rondom het centrum. Dit jaar vindt de 20e editie van het festival plaats: van vrijdagavond 8 t/m zondagmiddag 10 juli, met een grote openingsvoorstelling op donderdagavond 7 juli. Op monumentale pleinen, in parken en op kleinere locaties zijn voorstellingen te zien uit Frankrijk, Engeland, Italië, Duitsland, Israël, Spanje en Nederland. De toegang is gratis. Voor slechts een enkele voorstelling zijn tickets nodig. Voor meer informatie: www.deventeropstelten.nl

Door de specifieke vorm en artistieke kwaliteit is ‘Deventer Op Stelten’ uitgegroeid tot toonaangevend festival voor internationaal buitentheater. In 2014 is ‘Deventer Op Stelten’ uitgeroepen tot Beste Publieksevenement van Nederland. Het programmeren van voorstellingen op hoog niveau, zowel in letterlijke als figuurlijke zin, maakt het festival onderscheidend ten opzichte van andere festivals in binnen- en buitenland. Van hoogstaand buitentheater tot openluchtvoorstellingen hoog boven het publiek, van theater op stelten tot spektakel op hoog niveau, van humoristische acts tot intieme theaterconfrontaties.

‘Deventer Op Stelten’ vindt jaarlijks plaats in juli en wordt door ruim 120.000 bezoekers beleefd als bijzonder, feestelijk en hoogstaand cultureel festival. Het festival wordt georganiseerd door het Evenementenbureau van de VVV Deventer en is mede mogelijk dankzij de Gemeente Deventer, Provincie Overijssel, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, Van Lange Fonds, hoofdsponsoren Smurfit Kappa en Grolsch, voorstellingssponsoren DJM, KPN, Park Gooijland, Tauw, Witteveen+Bos, Wolters bv, Van Wijnen, Centrumgarage en Nieuwenhuis Keukens, bijdragen van horeca en ambulante handel en alle sponsoren van Deventer Evenementenstad.

Programma Deventer op Stelten 2016 bekend
Foto: Ockham’s Razor – Tower and Pole

20e editie – XX
De 20e editie van ‘Deventer Op Stelten’ wordt op donderdagavond 7 juli geopend met een speciale, grootschalige voorstelling op het Grote Kerkhof. In samenwerking met het Franse gezelschap Transe Express en de productie ‘Mù’ wordt een magisch en surrealistisch spektakel gebracht, hoog in de lucht, met gebruik van een grote kraan, ruim 15 acteurs en muzikanten, 40 jongeren en amateurspelers, een gigantische muziekdoos met livemuziek, fantasievolle karakters en onderwaterfiguren. Deze voorstelling voor ruim 5.000 toeschouwers is ook te zien op vrijdagavond 8 juli en zaterdagavond 9 juli. Op zaterdagmiddag 9 juli is er een korte, openbare repetitie met een toelichting door Transe Express. De voorstelling is onderdeel van het project ‘XX’ in het kader van de 20e (XX) editie van ‘Deventer Op Stelten’ en mede mogelijk gemaakt dankzij het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel en het Van Lange Fonds. Doel van dit project is het verbinden van jonge amateurspelers aan professionals en het verder verbreden van de kwaliteit en dynamiek van het festival.

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App Salland1