Filmavond Filmhuis Olst

Leestijd: < 1 minuut

Vrijdag 25 maart heeft het Filmhuis Olst weer een reguliere filmavond. Er worden twee films getoond:

Code M (18.30 uur)
Code M is een spannende Nederlandse jeugdfilm over een speurtocht naar een (letterlijk) geheim wapen. Als haar opa een auto-ongeluk krijgt, neemt de 11-jarige Isabel zijn zoektocht naar het legendarische zwaard van musketier D’Artagnan van hem over. Samen met haar neef Rik en haar vriend Jules gaat ze op avontuur door kastelen en grotten. Maar ze merkt al snel dat ze niet de enigen zijn die op zoek zijn naar het magische zwaard. Het drietal moet een code zien te ontcijferen en tegelijk kapers op de kust om de tuin zien te leiden. Vanaf 6 jr.; 2015; 98 min. ; Nederlands gesproken.

The Imitation Game (20.30 uur)
Een indrukwekkend biografisch verhaal: The Imitation Game, over het leven van de briljante Britse wiskundige Alan Turing. Hij wist tijdens de Tweede Wereld Oorlog de code van de Duitsers te kraken en dat hielp erg mee aan de overwinning van de geallieerden. De film is vergelijkbaar met klassiekers als “Good Will Hunting” en “A Beautiful Mind”. Qua personage is Turing nog ‘complexer’. Vanwege zijn homoseksualiteit, die toen nog verboden was, komt deze man zwaar in de problemen. Door chemische castratie wordt de persoonlijkheid van deze oorlogsheld gebroken. 2014; 114 min.

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App Salland1