3.500 lopers aan de start bij de IJsselloop

Leestijd: 2 minuten


Een nieuwe startlocatie, een nieuw parcours voor de kidsrun, weer meer deelnemers dan vorig jaar en bij de finish op de Brink meer ruimte voor het publiek, de organisatie van de Salland verzekeringen IJsselloop heeft er ook dit jaar weer alles aan gedaan, om van Deventer één zondag lang een gezellige hardloopstad te maken. Het vindt allemaal plaats op zondag 15 april wanneer hardlopers over 1, 5, 10 of 16,1 kilometer door de binnenstad en over de Ijsseloevers daveren. Kinderen kunnen zich op de dag  van het evenement nog inschrijven. Voor volwassenen zijn de startbewijzen helemaal uitverkocht.

Met 3.500 volwassen deelnemers en een slordige 350 kinderen op de kidsrun trekt de loop dit jaar voor de zevende keer in successie meer deelnemers. Basis van het succes is het mooie parcours en de goede sfeer, die niet alleen sportliefhebbers trekt maar ook veel gezelligheidszoekers.  Ook de businessloop trekt weer veel bedrijven. In totaal staan er op de 5 en de 10 kilometer een kleine 200 businessteams aan de start, die onderling de competitie aangaan. Vorig jaar waren dat er nog 150.

Start en finish

Om er voor te zorgen dat zowel publiek als lopers aan hun trekken komen, is de start dit jaar verplaatst naar de Verzetslaan. Hier gaan vanaf 12.00 uur de lopers op pad.  De eerste starters zijn de kinderen die met hun plezier de toon voor de rest van de middag zetten. Vanaf 13.30 uur starten de andere afstanden (zie kader). Doordat de lopers gefaseerd het parcours op gaan, is er meer ruimte voor de lopers en kan iedereen straks een goede tijd realiseren. Voor het scherper stellen van de parcoursrecords op de 5, 10 en 16,1 kilometer ligt er straks bovendien een bonus van 100 euro klaar.

De finish is als vanouds op de Brink,  waar ook de prijsuitreikingen plaatsvinden. Zowel direct aan het parcours als op de terrassen is hier voldoende ruimte voor de toeschouwers om te genieten van snelle, fanatieke en ongetwijfeld vaak ook roodaangelopen hardlopers. Andere goede plekken voor toeschouwers zijn de Singel, de opgang van de spoorbrug en het Worpplantsoen.

Kader:
starttijden:

5 kilometer 13.30 uur (eerste finisher ca. 13.45 uur, prijsuitreiking: 14.00 uur )
10 kilometer:  13.50 uur (eerste finisher ca. 14.20 uur, prijsuitreiking 14.35 uur)
16,1 kilometer: 14.20 uur (eerste finisher ca. 15.15 uur, prijsuitreiking 15.50 uur )

Goed doel
Traditioneel verbinden hardlopers graag een goed doel aan een evenement. Dit jaar steunden de deelnemers aan de IJsselloop de Bas van der Goor Foundation, die zich inspant om het sporten te bevorderen voor mensen met diabetes. Dat doet de foundation onder andere door voorlichting, clinics en sportevenementen.  Hoeveel geld er bijeen is gebracht, wordt op de dag van de loop bekendgemaakt.

Parcours

Het parcours van de kidsrun voert vanaf  de Verzetslaan via de Pikeursbaan en de Houtmarkt, Bergkerkplein en de Walstraat naar de Brink.

De 5, de 10 en de 16,1 kilometer volgen Verzetslaan, Singel, de spoorbrug en het Worpplantsoen, met extra lussen over de Lage Steenweg en Meermuidenseweg (10 en 16,1 kilometer) en de Bolwerksweg (16,1 kilometer) naar de Wilhelminabrug, Bergkerkplein, en Walstraat terug naar de finish op de Brink.

Verkeersbeperkingen

Tijdens de loop kan het verkeer beperkingen ondervinden van de IJsselloop. Per auto is de binnenstad op zondagmiddag 15 april via Churchillplein en Verzetslaan minder goed te bereiken. Ook langs het parcours zelf  moet met oponthoud mogelijk.

Uitslagen
Uitgebreide uitslagen zijn vanaf zondagavond 15 april te vinden op www.uitslagen.nl.

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer