Historisch Festival vierde 25-jarig bestaan

Zondag 16 juli 2023 organiseerde museum De Laarman voor de 25e keer het Historisch Festival bij de manege aan de Looweg in Luttenberg. Een spektakel met ruim 250 oldtimer landbouwtrekkers, auto’s, vrachtwagens, brommers en specials.

“Vooral kinderen vinden het erg leuk, ze gaan graag op de foto of even mee in een klein rondritje”, vertelt Eduard Tielbeke, één van de organisatoren. Om er een spectaculaire dag van te maken zijn er verschillende activiteiten rondom de ‘Arena’ georganiseerd.

Tractor wipwap
Demonstraties en actieve akkerbouw werkzaamheden met historische landbouwwerktuigen uit het museum, mobiele smederij, een paard met hoefijzers beslaan en ringsteken.

Medeorganisator Gerard Oldemaat meldt nog een spectaculair onderdeel: “Tractoren balancerend op een grote wipwap, een prachtig paard en rijtuig stappen rond én trekkerslep voor de kinderen op een mat.”

Tekst gaat verder onder de foto…

Toertochten
Gerard Oldemaat: “Er zijn vandaag natuurlijk ook toertochten voor de oldtimers, trekkers en bromfietsen door de omgeving van Luttenberg. Een unieke gelegenheid om deze voertuigen uit vervlogen tijden in beweging te zien en te bekijken.”

Zo was er ook een braderie, waar een groot aantal standhouders met onderdelen, gereedschappen en miniaturen stonden. Voor de kleine bezoekers was er o.a. een luchtkussen en spelletjes onder begeleiding van kinderopvang ’t Schanebroekkie.

Livemuziek
Naast de activiteiten was er een gezellige feesttent én een bierhut aanwezig, waar men voor een hapje en een drankje deed. Het geheel werd opgeluisterd met livemuziek van het koor “Stuwzangers” uit Vilsteren.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer