Bluestown Café

Leestijd: 2 minuten


Zondag 25 januari is alweer de derde editie van Bluestown Café bij De Leeren Lampe. Tijdens Bluestown Café treden op: de big band van Carmel College Salland, Duketown Slim en niemand minder dan de Veldman Brothers.

Duketown Slim

Met zijn wortels stevig in de Brabantse stad ‘s-Hertogenbosch (ook wel Duketown) raakte Imco Ceelen in de ban van akoestische blues. Begonnen als bluesharp-speler bij verschillende bands en akoestische formaties heeft deze bluesende Brabander al snel in de gaten dat hij meer uit het genre kan halen wanneer hij zich toespitst op het traditionele gitaarwerk en het bekende geluid van de deltablues.

Met een resonator op schoot, een koffertje vol met bluesharpjes en de bezwerende ritmes van zijn voetzolen, gromt en zingt Duketown Slim zich een weg door oude klassiekers. Nummers van onder andere Robert Johnson, Muddy Waters, Big Bill Broonzy en andere grootheden uit de rijke bluesgeschiedenis worden onder de loep genomen, afgewisseld met authentiek klinkend eigen werk. Dat de blues niet alleen over misère hoeft te gaan, bewijst deze Bossche bluesman als hij op de speelstoel gezet wordt. Hij siert het genre met een vrolijke knipoog en een vlotte babbel.

In Nederland, Duitsland en verschillende plekken in de Verenigde Staten bracht Duketown Slim in het verleden zijn muziek en inmiddels is hij woonachtig in het oosten van het land. Van daaruit vult hij de jukejoints en bluesfestivals van de lage landen met zijn eerlijke, rauwe stemgeluid en kundig gitaarspel. Voor ieder liefhebbend, luisterend bluesoor zeker een aanrader om eens te gaan bewonderen.

 

Veldman Brothers

The Veldman Brothers zijn het ultieme voorbeeld van bluesbroederschap. De band rondom de twee broers Gerrit, ( slide gitaar en vocals ) en Bennie Veldman ( Organ, keys, harmonica en vocals) is al een geruime tijd in het bluescircuit onderweg. Bass Fred van der Wende & Drums Eric Dillisse.

Dit met veel succes! In 2011 ontvangt de band de Dutch Blues Foundation Award voor beste band en dat is slechts één van een indrukwekkend aantal onderscheidingen en nominaties, die hen in de loop der jaren ten deel mochten vallen.

Tomeloze energie; zichtbaar plezier en voelbare synergie; muziek gespeeld vanuit de onderbuik. Gepassioneerde muzikanten met een schat aan ervaring, beïnvloed door elkaar en beïnvloed door de “helden van weleer”: The Vaughan Brothers, Muddy Waters, Jimi Hendrix, Elmore James, Howlin’ Wolf, Jimmy Smith, the Fabulous Thunderbirds e.v.a.

The Veldman Brothers volgen deze diepe voetsporen respectvol; met covers en eigen songs en bovenal met een zeer herkenbaar eigen geluid. The Veldman Brothers zijn te zien op grote festivals en in kleine kroegen en hebben bijna alle gerenommeerde bluesclubs en festivals in Nederland al wel eens op z’n kop gezet.

Blues en rhythm & blues, swingblues en deltablues, blues met een randje rock, blues met een randje soul of funk: Grenzen zien The Veldman Brothers niet en ze laten zich ook maar in één hokje duwen: ‘Alles wat puur is en wat recht uit het hart komt’.

Blues & Roots: Straight from the heart!

 

Tijdens Bluestown Café worden er opnames gemaakt voor het gelijknamige programma Bluestown van RTV Raalte. De zaal gaat open om 13.30 uur en het eerste optreden begint om 14.00 uur. De entree is aan de Almelosestraat en geheel gratis.

 

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App Salland1