Wintertijd Challenge voor Tygo en Fauvé in Wijhe

Leestijd: 2 minuten


In de nacht van 25 op 26 oktober staat de Wintertijd Challenge op het programma. Ook in Wijhe  wordt deze actie gehouden. De Wintertijd Challenge is een jaarlijks fondsenwervend sportevenement van Stichting Spieren voor Spieren. In de nacht dat de wintertijd ingaat wordt er op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland 1 uur en 1 seconde gesport om geld in te zamelen voor kinderen met een spierziekte. In Wijhe wordt het evenement gehouden op het voetbalveld van Wijhe?92.

Het evenement is georganiseerd door de ouders van Tygo en Fauvé en daarom heeft de challenge ook de naam ?Sporten voor Tygo en Fauvé??. Tygo en Fauvé  hebben de spierziekte sma type 2 , dit is een vrij progressieve en heftige spierziekte waar  nog geen medicijn voor is. Toen Tygo 16 maanden was werd bekend dat hij de ziekte had, en na de geboorte van Fauvé hebben de ouders ook haar getest of zij de ziekte te hebben helaas bleek zij dit ook te hebben. De ziekte treed in werking naarmate degene die het heeft ouder word. ?Wat een spierziekte met je kind doet is als ouder naar anderen onbeschrijfelijk, het is zwaar omdat je machteloos bent omdat er nog geen medicijn voor is en daarom je er niks aan kan doen??. Dat er nog geen medicijn voor is, is eén van de reden waarom de actie in Wijhe is opgezet. Om zo geld op te halen, om onderzoek mogelijk te maken  zodat er in de toekomst  hopelijk een medicijn ontwikkeld kan worden om deze spierziekte te behandelen.

Vanaf december is de organisatie al druk bezig met de voorbereidingen voor het evenement en inmiddels begint het te leven in Wijhe en  omgeving ?De reacties zijn zeer leuk  van mensen die het een super initiatief vinden en mee willen doen, op de scholen,  overal waar je komt zijn de reacties positief, ook omdat veel mensen Tygo en Fauvé inmiddels kennen??. Het evenement start die nacht om 02:00 en eindigt om 03:00 uur nieuwe tijd. En daardoor kan er een uur extra gesport worden en dat is ook symbolische ? een uur winst per seconden win je normaal nooit?. De deelnemende  teams moeten bestaan uit 7 personen exclusief wissels. Elk lid van het team betaalt 15 euro inschrijfgeld. Daarnaast is het de bedoeling dat het zich verspreid als een olievlek doordat elk lid daarnaast ook extra geld mag ophalen/inzamelen en daarmee zoveel mogelijk geld ophaalt voor deze actie.


Opgeven of een donatie doen kan via http://wintertijdchallenge.nl/challenge/wijhe-sport-voor-tygo-en-fauve . Daarnaast heeft de organisatie ook een eigen facebook pagina opgericht voor deze challenge deze is https://www.facebook.com/wijhesportvoortygoenfauveDe organisatie hoopt dat veel mensen meedoen aan deze challenge en daarmee zoveel mogelijk geld op haalt om onderzoek naar spierziekte mogelijk te maken,  zodat er in de toekomst een medicijn voor gevonden kan worden.

 

 

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer