Kärkdienst in Sallands dialect met medewerking van Wiejes Cabaret

Leestijd: 2 minuten


Op zondag 2 maart 2014 zal in de Nicolaaskerk in Wijhe opnieuw een kerkdienst in het Wijhese/Sallandse streekdialect worden gehouden. Zoals bekend is de maand maart al jarenlang dé maand waarin het dialect extra aandacht krijgt.Het in gebruik houden van ons dialect wordt door veel mensen als heel belangrijk gezien en geeft heel veel mensen een goed gevoel, een gevoel van verbinding. Onder meer de provincie Overijssel, meerdere gemeenteraden en ook RTV Oost schenken hier aandacht aan.

De Protestantse Gemeente Wijhe heeft al vanaf 1997 ieder jaar in maart een kerkdienst in het Wiejes dialect gehouden. Dit doen we dus nu op 2 maart 2014 ook weer!Het thema van deze dienstis: ?Verbinding ? en de rode draad in de dienst is dan ook geheel gebaseerd op dat gevoel van verbinding, samen, gemeenschap etc. .

 

 

De voorbereiding is in handen van een werkgroepje, bestaande uit gemeenteleden, die het leuk vinden om dit te doen maar vooral ook het in stand houden van dialect belangrijk vinden.

Al de onderdelen van de kerkdienst worden in het dialect uitgesproken en gezongen. Hierbij wordt geprobeerd om zoveel mogelijk het dagelijkseWiejes dialect te gebruiken. En deze keer vervult het welbekende WIEJES CABARET een prominente rol door voorafgaand aan en tijdens de dienst een aantal bij het thema ?Verbinding? passende liedjes ten gehore te brengen.

De voorbereidingsgroep is heel blij dat het Wiejes Cabaret deze bijdrage levert en is er van overtuigd dat dit een extra dimensie aan de dienst geeft. De mee te zingen liederen en een deel van de gesproken teksten worden op papier afgedrukt, vooraf in de kerk uitgedeeld en tevens op beeldschermen in de kerk getoond. De dienst begint om 19.00 uur, maar we beginnen al iets eerder met zang.  Na afloop wordt koffie geschonken. Uiteraard is iedereen van harte welkom. Ook zij die niet gewend zijn regelmatig een kerkdienst bij te wonen. Kom ook ! Het is een buitengewone kans om een heel bijzondere dienst mee te maken!

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer