1700 Deelnemers Survivalrun Wesepe onder stralende zon

Leestijd: 3 minuten


Onder een stralende zon werd zondag 30 maart voor de 16de keer de Survivalrun in Wesepe gehouden. Een begrip in survival Nederland, het evenement staat al jaren bekend om zijn goede organisatie, kwalitatief hoog niveau van het parcours en elk jaar ook weer iets vernieuwends. Verandering qua parcours of wedstrijd elementen. Zo was er dit jaar een onderdeel waarin de atleten buiten de klim, klauter en strijdend door het water gingen, een nieuw onderdeel waarbij de deelnemers 2 bijlen kregen en die van een afstandje in een houtblok moesten werpen. Raakte ze met geen van beide bijlen het blok dan moest er een strafrondje gelopen worden en dat betekende natuurlijk tijdsverlies want natuurlijk probeerde iedereen zo snel mogelijk het parcours af te leggen.

Dit jaar werd dit nog sneller gemeten doordat er voor het eerst bij een wedstrijd in het Nederlandse survival circuit elektronische tijdwaarneming werd gebruikt door middel van een chip om de enkel van de deelnemers. Ruim 1700 deelnemers deden er vandaag mee jong oud, wedstrijd atleten en recreanten trotseerden het parcours onder aanmoedigingen van veel toekijkend publiek die af waren gekomen op het evenement. ??Het was een mooie run, afwisselende onderdelen met een super mooie sfeer en heerlijk weer onderbouwt een deelnemer na afloop??.

Ook John Wiggerman namens de organisatie keek met trots naar het verloop van het evenement. ??We hadden super mooi weer, de wedstrijden liepen soepel zonder veel problemen en de deelnemers waren tevreden over het parcours.?? Qua deelname zat de organisatie mogelijk wel aan zijn Max. ??We hanteren een maximaal aantal deelnemers van meestal rond de 1600 maar kijken tijdens de inschrijving wanneer we definitief de inschrijvingen stoppen. Dit gaan we straks ook weer evalueren voor volgend jaar??. En over volgend jaar had de organisatie al een primeur te melden. ?? We kunnen nu al zeggen dat we volgend jaar het Nederlands Kampioenschap voor de jeugd hier in Wesepe mogen organiseren. Daaraan mag iedereen dat lid is van de survivalbond mee doen ondanks ze wel of niet hebben ingeschreven voor een wedstrijd circuit. Zo krijg je een soort van open Nederlands kampioenschap en dat is iets wat wel heel leuk gaat worden verwacht John Wiggerman.

Wesepe, de organisatie van de survivalrun mag trots zijn op een weer zeer geslaagde editie van de survivalrun. En vooral ook een grote pluim voor de vele vrijwilligers die tijdens deze lange maar zeer leuke dag hun steentje bijdragen. Dat tezamen is iets waar iedereen die betrokken is bij het succes van de survivalrun in Wesepe trots op mag zijn. ?? Waar een klein maar hecht dorp groot in kan zijn ?? dat bewees Wesepe met de 16de editie van de survivalrun in Wesepe wederom.

De uitslagen zijn te vinden op www.survivalwesepe.nl

 

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer