1 april, kikker in de bil!

Er wordt thuis gegiecheld en gegniffeld, wat zullen we eens voor grap uit gaan halen thuis op 1 april? Pranken heet het tegenwoordig, het barst ervan online.

De NTS maakt in 1969 een succesvolle grap. De verslaggever kondigt aan dat een groep controleurs op 1 april met speciale apparatuur het land in zal gaan om zogenaamde ‘zwartkijkers’ op te sporen, mensen die hun kijk- en luistergeld niet hebben betaald. In het item vraagt de verslaggever aan een controleur of mensen de controle kunnen ontduiken. De controleur antwoordt dat dat niet mogelijk is, tenzij mensen de moeite nemen om hun televisie in te pakken met aluminiumfolie. Binnen de kortste keren zitten veel winkels zonder aluminiumfolie. Nederland is massaal in de grap getrapt.

Er zit iets op je schoen, hoofd, trui

Als je goed oplet, trap je er niet meer in als iemand zoiets roept. Ik herinner me wel een leraar op school die een klasgenoot met een bloedserieuze blik naar de conciërge stuurde om een “plintentrapje” op te gaan halen. Hij was nog niet de klas uit of hij vertelde dat hij hem in de maling nam en de klas zat op het puntje van de stoel te wachten totdat de leerling verbaasd terug zou komen met het bericht: “die had de conciërge niet???”

Hilarisch natuurlijk, tot.. het je zelf gebeurt en je nietsvermoedend een kopje thee zet. Ik pakte thuis het suiketpotje en zag tot mijn schrik dat de suiker er heel anders uit zag. Op tijd voor de grap dus. En natuurlijk speelde ik het spelletje mee. Voor mijn moeder was het vervelender. Die heeft heel wat zitten gillen om nepspinnen in haar koffie.

Onschuldig is het allemaal wel. Maar ik hoop wel stiekem dat een van mijn kinderen zich verspreekt, zodat ik ze terug kan pakken, haha!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer