Waarschuwing voor hoog water bij de vecht


De samenwerkende organisaties waarschuwen dat komend weekend de uiterwaarden van de Vecht voor een deel onder water komen te staan.

Het waterschap adviseert boeren en eigenaren van bezittingen (bijvoorbeeld caravans) in de uiterwaarden van de Vecht alert te zijn op het wassende water. Het hogere waterpeil leidt tot meer stroming in de Vecht. Kanoërs en andere recreanten op en langs het water wordt daarom geadviseerd niet op het water te komen, zeker in de omgeving van stuwen. Zowel eigenaren van bezittingen in de uiterwaarden als recreanten zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen bezittingen en veiligheid.

Er is momenteel in Salland   geen dreigend gevaar, er was sprake van wateroverlast in de plaatsen Deventer en  Raalte. Ook de achterlanden hebben te kampen gehad met het meeste water. Het water uit Salland stroomt nu via de weteringen naar Zwolle. De situatie voor Zwolle wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

Inwoners van het Vechtdalgebied die vragen hebben kunnen daarvoor overdag (ook in het weekend) terecht bij het Waterschap Velt & Vecht, telefoonnummer 0524-592114 of het Waterschap Groot Salland, telefoonnummer 038-4557200.

 

Ook de stad Zwolle krijgt dit weekend te maken met hogere waterstanden. Met de huidige weersverwachting zal dit niet voor problemen zorgen. Wel worden eigenaren van boten die liggen afgemeerd in Zwolle gewaarschuwd voor het stijgen van het water.

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie