Omstreden varkensboer Straathof kan verder met zijn plannen in Mariënheem

RAALTE / MARIENHEEM – Raalte heeft terecht geen Bibob-onderzoek aangevraagd bij de vergunningsaanvraag van de omstreden varkensboer Adriaan Straathof in Mariënheem. Dat oordeelt de Raad van State en dus kan Straathof gewoon aan de slag.

Dat meldt RTV Oost.

Omdat Straathof een zeer slechte reputatie heeft door het overtreden van milieuregels en regels voor dierenwelzijn, vonden omwonenden en Stichting Leefbaar Buitengebied zo’n onderzoek naar mogelijk crimineel gedrag nodig. In Duitsland heeft de varkensboer zelfs een beroepsverbod.

De Raad van State heeft woensdag besloten dat dit beroepsverbod niet in Nederland geldt. Bovendien heeft de gemeente toegezegd om de varkenshouderij aan de Nijverdalseweg streng in de gaten te houden.

De gemeente Raalte gaf een vergunning aan de varkensboer om de vestiging in Mariënheem een andere indeling te geven en om nieuwe stallen te bouwen. De stichting en de omwonenden wezen de Raad op toenemende luchtvervuiling en een brandgevaarlijke inrichting van de stallen. Volgens de Raad zijn die bezwaren op niets gebaseerd.


Bron: SallandCentraal
Het originele artikel: Omstreden varkensboer Straathof kan verder met zijn plannen in Mariënheem

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie